ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ NA SAMITU ALIJANSE: Crna Gora će doprineti ostvarivanju NATO ciljeva! Pozdravljamo usvojene predloge
Foto: Nemanja Nikolić, Profimedia

Sastao se i sa bajdenom

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ NA SAMITU ALIJANSE: Crna Gora će doprineti ostvarivanju NATO ciljeva! Pozdravljamo usvojene predloge

Crna Gora -

Crna Gora će nastaviti da doprinosi ostvarivanju zajedničkih ciljeva NATO-a, posebno u oblastima kolektivne odbrane, ravnopravnije podele tereta i izgradnji nacionalne otpornosti, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na NATO samitu u Briselu.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je u izlaganju na samitu preneo punu podršku Crne Gore inicijativi NATO 2030, uzimajući u obzir potrebu jačanja političke dimenzije Alijanse, očuvanja vojne moći i zauzimanja globalnog pristupa bezbednosti u kontekstu savremenih izazova.

Crna Gora je pozdravila usvojene predloge koji će omogućiti da NATO bude bolje pripremljen da deluje u takvim okolnostima.

"U skladu sa opredeljenjem naše države, poseban naglasak je stavljen i na saradnju sa partnerima, posebno sa Evropskom unijom, uključujući u kontekstu Zapadnog Balkana", kazao je Krivokapić.

U saopštenju se navodi da se crnogorski premijer sastao sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji je poručio da Vlada ima snažnu podršku Vašingtona u procesu demokratske tranzicije u Crnoj Gori.

Dodaje se da se Krivokapić sreo i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji mu je poručio da će Francuska uvek biti uz Crnu Goru na njenom putu ka EU.

Podršku Vladi, kako se ističe, uputili su i nemačka kancelarka Angela Merkel i premijer Velike Britanije Boris Džonson.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track