ANDRIJA MANDIĆ: Krivokapić će teško oprati žig izdajnika
Foto: Nemanja Nikolić

Ne stišava se bura u Crnoj Gori

ANDRIJA MANDIĆ: Krivokapić će teško oprati žig izdajnika

Crna Gora -

Pokrenuta inicijativa da se zbog krize okupi vrh parlamentarne većine. Demokratski front i dalje tvrdi da se premijer tajno sastajao s Đukanovićem

Vladimir Joković, predsednik SNP, članice vladajuće koalicije, i Miodrag Lekić, predsednik Demosa, pokrenuli su inicijativu za traženje rešenja izlaska iz političke krize u Crnoj Gori i spremni su da pošalju pismo svim predstavnicima parlamentarne većine sa pozivom na razgovor.

Prestrojavanje

Uporedo, u vladajućoj koaliciji traje prestrojavanje - ko ima čiju podršku. Prema rečima jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, i Dritan Abazović, potpredsednik vlade, spreman je da premijeru Zdravku Krivokapiću vidi leđa. Prema njegovim rečima, ključ je u rukama Alekse Bečića, a rešenje je izbor novog premijera iz redova parlamentarne većine. - Mislim da je Abazović spreman da biramo novog premijera - poručio je Knežević.

Andrija Mandić iz Demokratskog fronta priznao je da se nije čuo sa premijerom Zdravkom Krivokapićem od krize vlade i parlamenta, jer se on u poslednje vreme više puta javno i tajno sastajao sa predsednikom Milom Đukanovićem, a da su rezultat tih njihovih sastanaka odluke donete u crnogorskom parlamentu.

Alat u rukama srpskih neprijatelja

- Crna Gora je i dalje platforma i alat u rukama srpskih neprijatelja i dominantno napad na Srbiju - rekao je Mandić, kao i da je Krivokapić na jednom sastanku sa ljudima koji su ga doveli na vlast rekao: „Hvala vam ni za šta.“

- I onda kada vidite takav odnos prema ljudima koji su mu pomogli da uđe u istoriju kao predsednik vlade Crne Gore, izanalizirate ove postupke gde se nosi žig izdajnika koji nije lako nositi... Krivokapić je na dobrom putu da taj žig postavi tako snažno na svoje čelo da mu ga niko ne može obrisati - naveo je Mandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track