Najnovije vesti

VELIKI PROTEST U PODGORICI ZBOG PRITVARANJA RISTA JOVANOVIĆA: Građani blokirala most i prete radikalizacijom! STIŽE SVE VIŠE LJUDI
Foto: Vijesti.me Printscreen

ESKALACIJA

VELIKI PROTEST U PODGORICI ZBOG PRITVARANJA RISTA JOVANOVIĆA: Građani blokirala most i prete radikalizacijom! STIŽE SVE VIŠE LJUDI

Crna Gora
00:19h

Hiljade revoltiranih građana Crne Gore večeras se okupilo u Podgorici zbog odluke privremenih vlasti na Kosovu i Metohiji da odrede protvor Ristu Jovanoviću, koji je juče uhapšen na Gazimestanu!

Grupa građana blokirala je most Blaža Jovanovića, a na na taj potez su se odlučili nakon što im se niko od nadležnih nije obratio.

Više desetina građana oko 20 časova treću noć zaredom okupilo se na protest ispred zgrade Vlade i Ministarstva spoljnih poslova (MVP) kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog privođenja Jovanovića.

Okupljeni su skandirali "Oj Kosovo, Kosovo" i "Pravda za Rista".

Jedan od učesnika protesta, Milivoje Brković, član Ujedinjene Crne Gore kazao je da je Jovanović "uhapšen zbog toga što je Srbin".

On je istakao i da "taj čovek ništa nije kriv ako peva o Kosovu i da to nije mržnja".

- Moj lični zahtev je da se Vlada aktivnije uključi u čitavu priču i da treba da pokrene svoje diplomatske kontakte. Njemu je produženo zadržavanje od mesec dana sasvim neopravdano. Posle toga njemu sledi suđenje i može biti osuđen i do pet godina - kazao je Brković.Na pitanje šta ukoliko Jovanović ne bude pušten na slobodu, on je kazao da će radikalizovati proteste.

Risto Jovanović, Podgorica, Kosovo, protest
foto: Vijesti.me Printscreen

Grupa građana blokirala je most Blaža Jovanovića jer im se niko od nadležnih nije obratio.

Zbog protesta za saobraćaj je pored mosta Blaža Jovanovića bio blokiran dio Bulevara Stanka Dragojevića i Karađorđeva ulica, pišu Vijesti.

Iz Demokratskog fronta (DF) su ranije najavili da će zbog slučaja Jovanovića protestovati.

(Kurir.rs / Vijesti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja