DEMOKRATSKI FRONT PREDLAŽE LEKIĆA UMESTO KRIVOKAPIĆA Pavićević: Sigurno bi bio bolji od sadašnjeg premijera!
Foto: Youtube prtscr / Atlas TV Montenegro, EPA Christian Bruna

Zamena

DEMOKRATSKI FRONT PREDLAŽE LEKIĆA UMESTO KRIVOKAPIĆA Pavićević: Sigurno bi bio bolji od sadašnjeg premijera!

Crna Gora -

Politička kriza u Crnoj Gori se ne smiruje. Najbrojniji deo vladajuće većine kaže da su nezadovoljni odnosom prema srpskom narodu i predlažu da se bira nova vlada

Jedini izlaz iz ozbiljne političke krize u Crnoj Gori je odlazak Zdravka Krivokapića s mesta premijera ili novi izbori. Od toga ne odustaje Demokratski front, najbrojnija koalicija u vladajućoj većini, koji je predložio da na čelo nove vlade dođe Miodrag Lekić, lider Demosa, stranke koja je, kao deo koalicije "Mir je naša nacija", članica vladajuće većine.

Promene i u parlamentu

Jedan od lidera DF Andrija Mandić rekao je da su nezadovoljni odnosom prema srpskom narodu i predložili da se bira nova vlada. On je predložio da premijer bude neko iz koalicije "Mir je naša nacija", ali i da bi funkciju predsednika parlamenta mogao preuzeti neko iz DF. Kako je naglasio, za DF nije prihvatljiva rekonstrukcija sadašnje vlade.

- To nam nije prihvatljivo, ali ćemo pažljivo saslušati argumentaciju onih kojima je prihvatljivo. Mi smo na sastanku saopštili ime Miodraga Lekića. Poznajući njegove kvalitete i iskustvo, mislimo da bi to bilo fantastično i dobro rešenje - izjavio je Mandić.

Razvlašćivanje DPS

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević ocenjuje za Kurir da bi Lekić svakako bio mnogo bolji premijer od aktuelnog.

Vladimir Pavićević
foto: Privatna Arhiva

- Racionalni način da se reši kriza Krivokapićeve vlade i parlamentarna kriza u Crnoj Gori jeste da se Krivokapić pomeri s mesta premijera i da postojeća većina izabere novog premijera i novu vladu u celosti. Takvo rešenje očekuje ogroman broj građana Crne Gore koji su glasali za razvlašćivanje Milovog DPS. Lekić bi svakako bio mnogo bolji premijer od Krivokapića - smatra naš sagovornik.

I. K./ Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track