NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Poklonici raspopa Miraša zauzeli srpsku crkvu na Ivanovim koritima
Foto: Profimedia

na veliki hrišćanski praznik

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Poklonici raspopa Miraša zauzeli srpsku crkvu na Ivanovim koritima

Crna Gora -

Ne smiruju se tenzije u Crnoj Gori, a još jedan skandal dogodilo se juče ujutru na Lovćenu, na praznik Preobraženja Gospodnjeg, kada je policija sprečila sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske da uđe u crkvu posvećenu tom prazniku na Ivanovim koritima.

U zvaničnom saopštenju Mitropolije navodi se da je policija sprečila sveštenstvo SPC da uđe u hram jer se u njemu već nalaze četiri lica koja su se, prema saznanjima, prethodne večeri zatvorila i blokirala ulaz u unutrašnjost hrama. Reč je o sledbenicima raspopa Miraša Dedeića iz nepriznate CPC koje je crnogorska policija praktično zaštitila.

Iz MCP kažu da su već ranije najavili policiji da će rano ujutru služiti liturgiju, upravo zbog problema koje su imali ranijih godina, iako nisu dužni da prijavljuje verske obrede. U saopštenju se dodaje i da nema nikakve sumnje da je tu reč o pokušaju podizanja tenzija pred svečani događaj ustoličenja mitropolita Joanikija.

A da ovo nije jedina hajka na Srbe, pokazuje i to što je pre dva dana saslušan gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević zbog stavova da u Srebrenici nije bilo genocida.

U međuvremenu, nastavljen je i „rat“ saopštenjima Beograda i Podgorice. Posle reagovanja ministarstva inostranih poslova Crne Gore na izjavu ministra Aleksandra Vulina o ponašanju crnogorskih vlasti prema Srbiji, srpski MUP se opet oglasio. Prema poslednjem saopštenju MUP Srbije, ministarstvo inostranih poslova Crne Gore nije osporilo nijednu činjenicu iz izjave ministra Aleksandra Vulina, ali jeste njegovo pravo da govori.

- Kada nestane argumenata, ostanu uvrede - navodi se u saopštenju MUP Srbije.

J. Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track