BOGOUGODNICE POKUŠALE DA UPADNU U CETINJSKI MANASTIR: Policija ih zaustavila! Sveštenicima poručile da su stranci u CG VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook

Burno popodne

BOGOUGODNICE POKUŠALE DA UPADNU U CETINJSKI MANASTIR: Policija ih zaustavila! Sveštenicima poručile da su stranci u CG VIDEO

Crna Gora -

Manji broj žena za koju neki crnogorski mediji tvrde da je feministička grupa koja se naziva "Bogougodnice" posle protesta ispred manastira pokušale su uz pratnju kamere da uđe u Cetinjski manastir u čemu su sprečene, pošto je sveštenstvo pozvalo policiju da interveniše i spreči incidente.

Na Cetinju je danas održan performans pod nazivom “Ne! – Jevanđelju mržnje”.

Grupa je na početku protesta poručila je ova grupa Ne okupaciji crnogorskih svetinja, ne krađi crnogorske istorije, ne pedofiliji, ne mržnji, ne negatorima Crne Gore, ne fašizmu. Nedostojan je".

Pošto su odložile transparente one su krenule u manastir. Ušle su uz pratnju kamera u krug, a onda kad su sveštenici upozorili da je zabranjeno snimanje usledila je svađa.

Bogougodnice su rekle da je Cetinjski manastir njihov i da su sveštenici koji su tu stranci i da njima neće niko zatvarati vrata.

One su više puta govorile da će to zakon regulisati i da će manastir ostati otvoren i da pripada državi.

Svađa je trajala nekih 20 minuta i upozorile sveštenike da im zakon neće ništa oprostiti. I da je za njih samo zakon i red.

Takođe Bogugodnice su govorile da su preživele stres i odakle pravo sveštenicima da stoje na vratima..

Posle dužeg ubeđivanja one su izašle iz porte manastira.

Neki od muškaraca, koji su podržali ovu grupaciju nosili su zelene majice sa natpisom "Patriotski pokret".

Podsetimo zbog ustoličenja novizabranog mitropolita crnogorsko primorskog Jaonikija, koje je zakazano za 5. septembar na Cetinju više organizacija među kojima su komite, CPC na čelu sa raspopom Mirašom Dedeićem i raznim grupama više od nedelju dana protestvuju ispred manasitra i pokušavaju da uđu zbog čega ispred manasitra konstantno dežura policija kako bi sprečila upade.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track