KRIVOKAPIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA SPECIJALCE KOJI SU ČUVALI JOANIKIJA I PORFIRIJA: Oni su efikasnom akcijom omogućili ustoličenje!
Foto: Facebook/Zdravko Krivokapić

oPERACIJA CETINJE

KRIVOKAPIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA SPECIJALCE KOJI SU ČUVALI JOANIKIJA I PORFIRIJA: Oni su efikasnom akcijom omogućili ustoličenje!

Crna Gora -

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić organizovao je večeras prijem za policajace koji su učestvovali u zaštiti mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija na ustoličenju u cetinsjkom manastiru koje su pristali DPS htele da spreče blokadom puteva zbog čega je u subotu i nedelju 4. i 5. septembra ove godine došlo do žestokih sukoba na Cetinju.

"Organizovao sam prijem kako bih se zahvalio i odao priznanje policijskim službenicima koji su poštujući najviše profesionalne standarde efikasnom akcijom omogućili ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i očuvali ustavni poredak u državi.

1 / 5 Foto: Facebook/Zdravko Krivokapić

Kao što sam najavio na jučerašnjoj konferenciji za medije, u narednim danima biće analiziran svaki aspekt realizacije pomenute akcije i u skladu sa tim opredeljeni naredni potezi Vlade u cilju jačanja pouzdanosti i efikasnosti bezbednosnog sektora", zapisao je Krivokapić.

Podsetimo, naoružani pripadnici Protivterorističke jedinice MUP-a Crne Gore bili su naoružana pratnja koja je obezbeđivala mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i patrijarha srpskog Porfirija, koji su iz Podgorice zbog komitske blokade puta prema Cetinju do crkve cetinjskog manastira na ustoličenje prebačeni helikopterom Vojske Crne Gore. Svo vreme svečane ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija policijski specijalci su obezbeđivali manastir.

Zdravko Krivokapić, policija
foto: Facebook/Zdravko Krivokapić

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track