Najnovije vesti

MILOV JURIŠ NA MOSKVU: Nastavlja sa brutalnim optužbama protiv Rusije! Priviđa mu se rusko mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore!
Foto: Profimedia

valjda zna znanje

MILOV JURIŠ NA MOSKVU: Nastavlja sa brutalnim optužbama protiv Rusije! Priviđa mu se rusko mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore!

Crna Gora
12:40h

Reč "sramota" najbolje odgovara onome što čine predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljajući sve otvorenije da se mešaju u unutrašnje stvari Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države, stoji u saopštenju Đukanovićevog kabineta

Ovi nije prvi put da Đukanović optužuje rusju da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore. Na njegove ranije optužbe, koje su kulminirale mposle ustoličenja mitropolita crnogorskog primorskog K*Jianuikija reagovala je i portparilka Ministartsva spoljnih poslova Rusije Marina Zaharova.

Optužbe na račun Rusije o mešanju u unutrašnja pitanja Crne Gore pokušaj su obnavljanja vlasti pod kontrolom predsednika Mila Đukanovića, ocenila je juče Zaharova.

Ona je na brifingu za novinare rekla da grupacija oko Đukanovića nastavlja uporno po starom, igrajući na kartu crkve.

„S kojim ciljem? Mi shvatamo da je to da bi se uneo nemir, izvršila podela Crnogoraca na svoje i tuđe i podigao nivo napetosti u društvu s konačnim ciljem da se obnovi vlast pod kontrolom Đukanovića“, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da se pri tome pažljivo skriva činjenica da je upravo tokom prethodne vlade, usmerena u evroatlantskom pravcu, ignorisano mišljenje značajnog dela crnogorskog stanovništva.

„Upravo takav omalovažavajući odnos prema sopstvenom narodu je i bio izvor problema, a ne neko mitsko mešanje spolja“, zaključila je Zaharova.

Đukanović je, podsetimo, optužio Rusiju za otvoreno mešanje u unutrašnja pitanja Crne Gore.

U saopštenju objavljenom u nedelju na sajtu predsednika crnogorske države navodi se da se rukovodilac Odeljenja RPC za spoljne veze Moskovske patrijaršije, mitropolit Ilarion, u intervjuu za rusku televiziju mešao u unutrašnja pitanja Crne Gore,

Ilarion je u intervjuu, između ostalog, naveo da su postupci Đukanovića, uključujući ometanje ustoličenja mitropolita Joanikija, „sramota Crne Gore“.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja