ANDRIJA MANDIĆ: Demokratski front zbog Dritana Abazovića i Krivokapića pokrenuo inicijativu za izbor NOVE VLADE! (VIDEO)
Foto: Youtub prtscr / Mediabiro

nisu više za rekonstrukciju

ANDRIJA MANDIĆ: Demokratski front zbog Dritana Abazovića i Krivokapića pokrenuo inicijativu za izbor NOVE VLADE! (VIDEO)

Crna Gora -

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da je zbog potpredsednika Vlade Dritana Abazovića i premijera Zdravka Krivokapića završena faza rekonstrukcije Vlade i dodao da je taj politički savez pokrenuo inicijativu za izbor nove Vlade.

Mandić je na konferencije za novinare kazao da su uložili velike napore kako bi se rešila politička kriza u zemlji i istakao da su u tom savezu bili spremni da podrže rekonstrukciju Vlade i da u tome aktivno učestvuju.

"Bilo je dovoljno prostora, vremena i snage, ali je, nažalost, došao trenutak da konstatujemo da se, što se nas tiče, zbog Dritana Abazovića, pokreta URA i premijera Krivokapića završava faza vezana za rekonstrukciju i mi više nismo sagovornici za to. Od danas pokrećemo inicijativu za izbor nove Vlade i predložićemo partnerima iz parlametarne većine da biramo novu izvršnu vlast, premijera i ministre", kazao je Mandić, prenosi RTCG.

Andrija Mandić, DF
foto: Youtub prtscr / Mediabiro

Ako taj proces ne uspe, dodao je, znamo šta je jedino rešenje i u čijim rukama se nalazi razrešenje svake političke krize, pa i ove koja sada postoji u Crnoj Gori.

Mandić je rekao da će DF u nardenom periodu učestvovati u izglasavanju zakona koji su u interesu građana Crne Gore.

Istakao je da su u DF razočarani onim što je uradila Vlada za godinu dana i poručio da će sve predloge koji budu stizali od Vlade, uključujući i budžet, smatrati nelegitimnim.

"Nova vlada treba da se bavi tim poslom. Očekujemo dobre odgovore, dobre vesti od onih sa kojima bi želeli da konstituišemo novu vladu, koja bi imala podršku najmanje 41 poslanika", kazao je Mandić i dodao da su vrata otvorena i predstavnicima nacionalnih manjina.

"Oni će sami procenjivati interese, ali je dobra prilika da se konstituiše Vlada koja bi imala veću podršku od sadašnje", rekao je Mandić.

Kurir.rs / Fonet, Foto: Youtube prtscr / Mediabiro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track