SVETI SAVA OSTAJE U KOTORSKOJ GIMNAZIJI: Resorno ministarstvo poništilo rešenje inspekcije!
Foto: Printscreen/Youtube, arhiva

ponovni postupak

SVETI SAVA OSTAJE U KOTORSKOJ GIMNAZIJI: Resorno ministarstvo poništilo rešenje inspekcije!

Crna Gora -

Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta poništilo je rešenje Uprave za inspekcijske poslove, prosvetne inspektorke Dijane Magdelinić u kojem je naredila v.d direktorki Slavici Stupić da se ikona Svetog Save ukloni iz kabineta CSHB jezika i književnosti.

U Rešenju se navodi da se poništava Rešenje Uprave za inspekcijske poslove - Odsek za inspekciju za prosvetu, Podgorica, prosvetne inspektorke Dijane Magdelinić od 14. oktobra 2021. godine i predmet se vraća na ponovni postupak.

Podsetimo, jedan podgorički medij objavio da je roditelj poslao sliku sa roditeljskog sastanka u toj školi, na kojoj se vidi da je na zid iznad školske table pored grba Crne Gore okačena i slika Svetog Save, nakon čega je reagovala i Uprava za inspekcije.

Nakon ove odluke reagovala je brojna javnost u Crnoj Gori, kao i pojedini poslanici parlamentarne većine, brojni građani i pojedini mediji. Oglasila se i v.d. direktorka Slavica Stupić koja je poručila da ikona Svetog Save neće biti pomerena ni milimetar dok god je ona na čelu gimnazije.

Kuriir.rs / Borba.me, Foto: Printscreen/Youtube, arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track