MURAL S LIKOM AMFILOHIJA UZBRKAO STRASTI U TIVTU: Već traže da se prekreči pokojni mitropolit!
Foto: Marina Lopičić

bura oko naslikanog zida

MURAL S LIKOM AMFILOHIJA UZBRKAO STRASTI U TIVTU: Već traže da se prekreči pokojni mitropolit!

Crna Gora -

U centru Tivta jutros je osvanuo veliki mural s likom pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i već je zasmetao pojedinim organizacija koje zahtevaju njegovo uklanjanje.

Prema pisanju Vijesti, grafit s Amfilohijevim likom nacrtan je na zgradi trafostanice u blizini malog gradskog parka na Trgu Dara Petkovića u centru Tivta. Na muralu koji pokriva celu zapadnu fasadu zgrade, napisana je poruka "Blago meni" i "Bratstvo Tivat".

Ovim povodom regovala je građanska lista Bokeški forum, koja je članica vladajuće koalicije na lokalnom nivou u Tivtu zajedno sa građanskim listama "Narod Pobjeđuje" i “Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat”.

- Uvek smo se zalagali za multietnički Tivat, građansku i sekularnu državu u kojem ničija prava i osećaji neće biti ugroženi. Pokazali smo to i posle 30. avgusta i lokalnih izbora, kada smo se vodili isključivo interesima svih građana Tivta i pružili ruku saradnje. Uz dužno poštovanje, prema svima, smatramo da je duhovnicima mesto u verskim objektima. Ovakvi slučajevi dovode do još većih podela među ljudima, a nikakve podele nam nisu potrebne - saopštio je Bokeški forum, dodajući da će ta građanska lista "kao još uvek deo lokalne vlasti u Tivtu, uraditi sve da se sporni mural ukloni u skladu sa zakonom".

Kako su naveli, o svim svojim daljim koracima oni će javnost pravovremeno obavestiti, "vodeći se isključivo principima građanske tolerancije za koju smo se oduvek zalagali".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track