KRIVOKAPIĆ JOŠ NEMA STRANKU, ALI NAJAVLJUJE IZLAZAK NA IZBORE U BERANAMA! Pavićevivić: Ovim samo pomaže Milu Đukanoviću i DPS!
Foto: Nemanja Nikolić

sumnjiv potez

KRIVOKAPIĆ JOŠ NEMA STRANKU, ALI NAJAVLJUJE IZLAZAK NA IZBORE U BERANAMA! Pavićevivić: Ovim samo pomaže Milu Đukanoviću i DPS!

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić planira da na lokalnim izborima u Beranama nastupi samostalno sa svojom Demohrišćanskom strankom, koju još uvek nije osnovao, ali je njeno formiranje u toku.

Paralelno sa radom na registraciji stranke, radi se i na formiranju liste za lokalne izbore u Beranama, koji će biti održani u martu.

Ono što, međutim, upada u oči je izbor mesta na kojem će Krivokapić i njegova novoformirana stranka prvi put nastupiti samostalno.

Vladimir Pavićević
foto: Privatna arhiva

Naime, kako objašnjava direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević, Berane su sredina sa većinski srpskim stanovništvom i pojava još jedne stranke koja pretenduje upravo na to biračko telo samo će pomoći DPS Mila Đukanovića, jer će se glasovi prosrpski opredeljenih glasača raspršiti.

Pavićević podseća i da će u Crnoj Gori do sredine godine biti održani redovni lokalni izbori u velikom broju opština.

- Prvi nas očekuju u Beranama. Milov DPS je i sada u opoziciji, a na izborima u martu dodatno će da oslabi. Premijer Krivokapić će i u Beranama pokušati da otme koji glas nekom od pobjedničkih saveza koji su 2020. razvlastili Mila. Jedina opcija koja ima koristi od takvog njegovog delanja je upravo Milov DPS. Ogromni broj građana Crne Gore osuđuje takvo Krivokapićevo ponašanje i već sada traži njegovu ostavku. Građani žele da postojeća skupštinska većina osnažena strankama nacionalnih zajednica izabere novog premijera i novu vladu u cjelini - ističe Pavićević.

B. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track