NIJE TAČNO, NISMO I NE ŽELIMO: Mitropolija crnogorsko-primorska demantuje da je dala podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore
Foto: Profimedia

crna gora kuva

NIJE TAČNO, NISMO I NE ŽELIMO: Mitropolija crnogorsko-primorska demantuje da je dala podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore

Crna Gora -

Mitropolija crnogorsko primorka nije dala podršku manjinskoj vladi, niti želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama, poručili su iz SPC.

U vezi glasina koje su se, kako kažu iz Mitropolije, danas čule, da Srpska pravoslavna crkva daje podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore, Mitropolija crnogorsko-primorska kao deo SPC u Crnoj Gori, radi pune istine, obaveštava javnost da ti navodi nisu tačni.

"Za Mitropoliju je dragocena i važna izborna pobeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vere", navode iz MPC.

Stoga, dodaju, neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim.

"Podsećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja verskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg", zaključuju iz MPC.

Kurir.rs/Analitika.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track