BEČIĆ ODLAZI UZDIGNUTA ČELA: Milova i Dritanova većina prekrojila izbornu volju građana Crne Gore!
Foto: Youtube prtscr / RTCG

podgorica

BEČIĆ ODLAZI UZDIGNUTA ČELA: Milova i Dritanova većina prekrojila izbornu volju građana Crne Gore!

Crna Gora -

Skupštinska većina koju čine pristalice DPS i URA večeras je obezbedila većinu za smenu predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Za razrešenje glasalo je 43 poslanika, a protiv 36. Aleksa Bečić se nije izjašnjavao.

Bečič više nije na čelu crnogorskog parlamenta, iako su on i njegova stanka od dolaska na vlast poštovali predizborna obećanja, držali se zakona i poštovali sve dogovore sa koalicionim partnerima.

Takvo postupanje očigledno nije odgovaralo interesima grupacije okupljene o DPS i URA, koji svojim odlukama prekrajaju izbornu volju građana.

- Najponosniji jesam što sam ovako odgovornu funkciju obavljao na način da se od mog delovanja, rada rezultata, nikada nije zastidela prvo moja porodica, niti ijedan građanin i politički subjekt u Crnoj Gori. Sve što sam radio, radio sam verujući da radim najbolje i isključivo za Crnu Goru. Da je do izborne volje građana, ne bi mogao biti smenjen. Da je do date reči, takođe ne bih mogao biti smenjen. Sećam se da se sa DPS-om neće ići, da se neće ići sa ovakvim DPS-om... - rekao je Bečić.

On je u svom obraćanju uoči glasanja podsetio i na izjavu Dritana Abazovića da ne bi glasao za smenu Bečića.

„Smena političkom silom je za mene ogromna čast. Ovim je konstituisana nova većina i prekrojena izborna volja građana. Može se prekrajati i političkom silom smenjivati, ali se sud naroda ne može izbeći - poručio je Aleksa Bečić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track