MILAN KNEŽEVIĆ: URA i Demokrate da se dogovore, lideri DF-a neće biti u novoj vladi
Foto: Printscreen/Facebook

KRIZA U CRNOJ GORI

MILAN KNEŽEVIĆ: URA i Demokrate da se dogovore, lideri DF-a neće biti u novoj vladi

Crna Gora -

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da su, tokom današnjeg sastanka sa Građanskim pokretom URA, predsedniku te stranke Dritanu Abazoviću saopštili da treba da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine.

"Najozbiljniji subjekt smo zato što znamo šta želimo, a šta ne. Najzaslužniji smo za izbornu pobedu. Podneli smo najveću žrtvu da bi se formirala Krivokapićeva Vlada. Od starta krize smo nudili rešenja i pozivali na dogovor unutar parlamentarne većine. Nudili smo rekonstrukciju, novu vladu, vraćanje mandata, smenu Abazovića, skraćenje mandata, ali niko nije bio spreman za to. Saopštili smo Abazoviću da treba da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine. Prekrajanje izborne volje značilo bi naše pravo da krenemo u organizaciju masovnih protesta, rekao je Knežević.

On je pozvao Uru i Demokrate da sednu za sto i dogovore se, podsetivši da je Dritan Abazović ranije danas, nakon sastanka, rekao da neke funkcionere Demokrata vidi u vladi.

"Mi nećemo prihvatiti bilo kakve manjinske podrške u kojima bi bio DPS. Ne možemo biti deo toga, jer smatramo da je Đukanović uz Krivokapića i Abazovića najodgovorniji za političku krizu", istakao je Knežević.

Poručio je da lideri DF-a neće biti u novoj vladi, ali je neophodno da se u njoj nađu ljudi iz tog političkog saveza.

Najavio je da će Mandić i on predstavljati klub DF-a na konsultacijama sa Đukanovićem.

"Reći ćemo mu da će biti ključni krivac ako dođe do prekrajanja izborne volje. Takođe, krivci će biti svi oni iz parlamentarne većine koji krenu u taj aranžman. DF će na to imati jasan i nedvosmislen vaninstitucionalni odgovor. Ne želimo da bez izbora dođemo na vlast. Ako ne bude dogovora, najpoštenije rešenje je tehnička vlada koja bi pripremila nove izbore", smatra Knežević.

Đukanović će, kako je rekao, snositi odgovornost ukolilo bude "saučesnik ili organizator vanustavnog prekrajanja izborne volje."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track