02:57

Milo Đukanović se vraća na velika vrata?! Poznavaoci prilika kažu da su izbori najbolje rešenje

crna gora

ĐUKANOVIĆ SE VRAĆA NA VELIKA VRATA?! Poznavaoci prilika u Crnoj Gori smatraju da su NOVI IZBORI REŠENJE! DRITAN NAJSLABIJA KARIKA

Crna Gora -

Demokratski front spreman je da ponovo odustane od ministarskih mesta u Vladi Crne Gore pod uslovom da URA Dritana Abazovića ne uvuče DPS u manjinsku vladu, ali i da u toj vladi, kako kažu, budi i autentični predstavnici Srba.

Nakon sastanka sa liderima DF-a, Abazović je rekao da želi da razgovara sa Demokratama Alekse Bečića koji je razrešen pozicije Predsednika Skupštine Crne Gore. Njihov uslov je da se URA javno odrekne podrške poslanika stranke Mila Đukanovića. S druge strane, u Socijalističkoj narodnoj partiji otvoreno očekuju da njihov predsednik bude novi predsednik Parlamenta. Crnogorsko političko klupko trebalo bi uskoro da se razmrsi, jer kako kaže, Abazović ima podršku u Parlamentu i u narednim danima očekuje imenovanje za mandatara.

Milo Đukanović, Đorđe Vukadinović, Aleksandar Gajović
foto: EPA/Boris Pejović, Kurir TV

- Može da se raspravlja ko je kriv ili ko je "krivlji" za situaciju u Crnoj Gori, Ali mislim da se neće lako napraviti novu vladu. Mislim da će Dempokratski font teško da da uđe u novu vladu. Abazović samo amortizuje kritike, optužbe da je izdao i da je izdajnik. Što i jeste na neki način izdao, a i drugi su mu pričali da je izdao, mislim na DPS pre - rekao je Đorđe Vukadinović.

Aleksandar Gajović, publicista i novinar, smatra da je najslabija karika u lancu prethodne vlasti bio Dritan Abazović.

Đorđe Vukadinović
foto: Kurir televizija

- Dritan Abazović je pokazao kao najslabija karika u lancu te vlasti. On sada datira kao čovek koji treba da napravi manjinsku vladu. Mislim da su izbori u Crnoj Gori neizbežni - rekao je za Kurir televiziju Aleksandar Gajović, publicista i novinar.

Đorđe Vukadinović
foto: Kurir televizija

Politički analitičar Đorđe Vukadinović rekao je da se Milo Đukanović vraća na velika vrata.

- Slažem se sa tim. Ovi koji su srušili ovu vladu i gospodin Abazović i Đukanović, koji će na kraju krajeva dati te poslanike, ti glasovi moraju doći od nekud, oni će doći od DPS i od Mila Đukanovića, koji se vraća na velika vrata zapravo - kaže Đorđe Vukadinović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

56:28

NISAM NIČIJI SATELIT, ALI NE VERUJEM U RAZLOGE ZA BOJKOT IZBORA! Đorđe Vukadinović o političkoj sceni SRBIJE! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track