ŠEST CRNOGORSKIH DRŽAVLJANA VRATILO SE IZ UKRAJINE: Oglasila se ambasadorka Crne Gore u Kijevu! Još dvoje razmišlja o povratku
Foto: Profimedia, Shutterstock

kontakt i sa preostalim građanima cg

ŠEST CRNOGORSKIH DRŽAVLJANA VRATILO SE IZ UKRAJINE: Oglasila se ambasadorka Crne Gore u Kijevu! Još dvoje razmišlja o povratku

Crna Gora -

Ambasadorka Crne Gore u Ukrajini, Gruziji i Jermeniji Dragica Ponorac kazala je za Televiziju Crne Gore da se šest državljana Crne Gore vratilo iz Ukrajine i da je ambasada predložila svim crnogorskim državljanima da najozbiljnije razmisle o povratku kući.Ponorac je rekla da su građani Ukrajine veoma mirni i da nema nikakve panike.

"U stalnom smo kontaktu sa našim državljanima, obavestili smo ih o situaciji i predložili smo da razmotre povratak kući. Imali smo 26 naših državljana, od toga se šest vratilo u Crnoj Gori, dvoje razmišlja o eventualnom povratku. Nema, zasad, nikakvih problema", poručila je Ponorac na TVCG.

On je rekao da crnogorska ambasada stoji na usluzi da pruži podršku svim crnogorskim državljanima.

"Što se stava Crne Gore tiče, podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, i naša je pozicija uskladjena sa onom u EU. Podržavamo dijalog i mislimo da je dijalog rešenje. Nadamo se da će preovladati razum, te da ćemo se uskoro vratiti našim redovnim obavezama", ocenila je Ponorac.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track