MIRAŠEVOM "VLADICI" SMETA VERONAUKA U ŠKOLAMA: Tvrdi da CPC ima hiljade pristalica, podržava pravednu borbu Ukrajinaca!
Foto: Screenshot YT/CDM Portal

boris bojović

MIRAŠEVOM "VLADICI" SMETA VERONAUKA U ŠKOLAMA: Tvrdi da CPC ima hiljade pristalica, podržava pravednu borbu Ukrajinaca!

Crna Gora -

Jendan od članova NVO CPC Miraša Dedejića, koji iz nekog razloga preferira da ga ljudi oslovljavaju sa „vladika Boris“, u emisiji “Drugačija radio veza”, „ispovedio“ se pred Darkom Šukovićem.

U ovoj zanimljivoj „ispovesti“, među brojnim iskazima mladog Borisa Bojovića koji su se kovitlali između sna i jave, izdvaja se tvrdnja da je NVO u kojoj je zaposlen došla do “namanje 150.000 vernika, prijatelja, podržavalaca”.

Smatra da su dešavanja na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine „najveća pobeda crnogorskog naroda i pokazatelj do koje mere je crkva spremna da ide u porobljavanju“.

Kaže da u NVO CPC radi nekoliko Srba iz Srbije. Zahteva da se poštovaocima pomenute NVO dozvoli izvođenje performansa u hramovima Srpske pravoslavne crkve.

Ovaj građanski aktivista protivi se uvođenju veronauke u školski sistem. Smatra da bi to “poremetilo međuverski i građanski karakter naše države”.

Govoreći o ugovoru države Crne Gore i SPC navodi da, prema onome što je njemu poznato, Temeljni ugovor može biti potpisan samo sa Svetom Stolicom.

Na samom kraju, Bojović se dotakao i situacije u Ukrajini, ocenom da Rusija vrši „agresiju“. Ipak, „veruje“ u Ukrajince.

„Imaju jaku nacionalnu svest i oni će opstati uz pomoć svih nas i zapadnih sila”, zaključio je Boris.

Kurir.rs/In4s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track