UPOZORENJE U Crnoj Gori se do subote očekuje veliko nevreme
Foto: Urman Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

vremenske neprilike

UPOZORENJE U Crnoj Gori se do subote očekuje veliko nevreme

Crna Gora -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je danas upozorilo da se od večeras do subote očekuju obilna kiša i jak južni vetar, posebno na severu i duž obale gde će povremeno kratkotrajni udari biti olujne snage.

Očekuje se i naglo topljenje snega u planinama.

Za vikend i u ponedeljak očekuje se pad temperature, pa će kiša preći u sneg u severnim i centralnim planinskim predelima.

Očekuje se kratkotrajno obilna količina kiše, naročito sutra, u četvrtak, pa su zbog toga potencijalno mogući problemi sa obilnom količinom vode u naseljima, na bujičnim tokovima i na mestima gdje je građevinskim zahvatima narušena "prirodna povezanost tla", upozorilo je MUP.

Posebno obilna kiša, prema prognozi, očekuje se u širem regionu Orjena i Boke, planinskom zaleđu Jadrana prema Lovćenu - Cetinje, prema Nikšiću i Šavniku, zatim u širem regionu Podgorice u pravcu regiona Kolašin - Danilovgrad - Nikšić.

Obilna kiša i jak južni vetar mogu izaazvati teškoće i u drumskom, vazduhoplovnom i pomorskom saobraćaju, u sistemu za prenos električne energije.

Direktorat MUP za zaštitu i spasavanje poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spasavanja da se pripreme.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track