CRNOGORSKI MINISTAR POLICIJE O MEDENICI: Kriptovane poruke sa Skaj aplikacije Francuzi poslali u februaru!
Foto: Youtube prtscr / Vijesti Online

slučaj bivše predsednice Vrhovnog suda

CRNOGORSKI MINISTAR POLICIJE O MEDENICI: Kriptovane poruke sa Skaj aplikacije Francuzi poslali u februaru!

Crna Gora -

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović potvrdio je da je Specijalno državno tužilaštvo u februaru dobilo kriptovanu komunikaciju, na osnovu koje je u martu potvrđeno da je Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice koja je jutros privedena, preko Skaj (Skay ECC) aplikacije naručivao kokain i ugovarao šverc cigareta.

Sekulović je naveo da se, poštujući pretpostavku nevinosti i ne želeći da ugrožavaju tok istrage, nisu oglašavali vezano za slučaj privođenja Vesne Medenice, ali da zbog javnosti iznose neke činjenice - radi objektivnog informisanja.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore se, dodaje, 15. decembra 2021. zamolnicom obratilo nadležnom tužilaštvu Francuske za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnom predmetu, "tačnije za dostavljanje sadržaja sa Skaj platforme korisnika - to jest KODA koji se može dovesti u vezu sa kriminalnim aktivnostima na području Crne Gore - a sa ciljem identifikacije vlasnika i analize sadržaja navedenog KODA".

Sergej Sekulović
foto: Youtube prtscr / RTCG

Specijalnom državnom tužilaštvu je na prethodno upućenu zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći 17. februara stigao traženi materijal. "Tužilaštvo je Upravi policije 23. februara dostavilo ovaj materijal na dalju kriminalističku obradu", kazao je Sekulović.

Identifikacija Skaj korisnika je, dodaje, izvršrena 16. marta, a o čemu je upoznat postupajući tužilac.

Uprava policije je 11. aprila Specijalnom državnom tužilaštvu dostavila obrađeni materijal u odnosu na kriminalne aktivnosti većeg broja osoba, članova kriminalne organizacije.

Vesna Medenica
foto: Youtube prtscr / Vijesti Online

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, koja je sinoć privedena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, hospitalizovana je u Kliničkom centru Crne Gore. Direktor Urgentnog centra u Podgorici Nebojša Brnović rekao je za Antenu M da će Medenica zbog metaboličkog poremećaja biti zadržana na Internoj klinici Kliničkog centra.

Medenica je uhapšena sinoć oko 22.00 na aerodromu u Golubovcima, odakle je trebalo da leti za Beograd. Specijalni tužioci sumnjiče Medenicu za dva krivična dela, stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, navode podgoričke Vijesti.

Portal Libertas je objavio da je Medenica nameravala da otputuje u Beograd i da je kupila kartu u jednom pravcu. Libertas je nedavno objavio i da se njen sin Miloš Medenica (35) bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge, sudeći po podacima koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu. U presretnutim razgovorima koje je dostavio Europol, čuje se kako Medenica kaže policajcu Darku D. Laloviću (35) da je sa njegovim nezakonitim poslom upoznata njegova majka Vesna Medenica i da od nje može očekivati zaštitu, naveo je Libertas.

Kurir.rs / Beta, foto: Youtube prtscr / Vijesti online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track