NIKŠIĆANIN TVRDI DA MU JE U ZEMLJOTRESU STRADALA PORODIČNA KUĆA: U pitanju je stara kamena kuća, tvrđava koju nije lako uništiti!
Foto: Printscreen/YouTube

crna gora

NIKŠIĆANIN TVRDI DA MU JE U ZEMLJOTRESU STRADALA PORODIČNA KUĆA: U pitanju je stara kamena kuća, tvrđava koju nije lako uništiti!

Crna Gora -

Nikšićanin Radovan Goranović tvrdi da mu je u zemljotresu koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu stradala porodična kuća koja se nalazi u selu Krstac, u Goliji, u opštini Nikšić.

"Kuća se nalazi pod gredom i jutros su me zvali da mi kažu da su se dva velika kamena odvojila i probila kuću. Ovih dana smo sinovci i ja radili oko kuće i stalno smo bili tamo. Srećom, sinoć tamo nikoga nije bilo", rekao je on Vijestima.

Krstac je od centra Nikšića udaljen 45 kilometara, dok je do granice sa BiH svega pet kilometara.

"U pitanju je stara kamena kuća. Prava tvrđava koju nije lako uništiti. Reč je o kući u kojoj sam rođen i za koju sam emotivno vezan, tako da mi je sve ovo teško palo. Nije to kuća koja je propala i prepuštena zubu vremena", rekao je Goranović.

On se nakon saznanja da je kamenje palo na kuću, uputio u Goliju da vidi šta može da uradi.

Kako je rekao opštinskim službama će nakon praznika prijaviti nastalu štetu.

Zemljotres koji je noćas potresao Hercegovinu i u kome je stradala jedna devojka, osetio se širom bivše Jugoslacije, Albanije i Italije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track