PRETNJE BOMBAMA ZATVORILE CRNOGORSKE ŠKOLE: Više njih evakuisano, reagovalo Ministarstvo prosvete!
Foto: Profimedia

drama

PRETNJE BOMBAMA ZATVORILE CRNOGORSKE ŠKOLE: Više njih evakuisano, reagovalo Ministarstvo prosvete!

Crna Gora -

Zbog pretećih anonimnih poruka koje su osvanule jutros na brojnim zvaničnim školskim mejlovima, više škola širom Crne Gore je evakuisano.

Televiziji "Vijesti" je nezvanično rečeno iz policije da su njihovi službenici na terenu.

Bombe su dojavljene u Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu...

Javljeno je da je bomba navodno postavljena u Osnovnoj školi "Savo Ilić" u Kotoru, i u barskim osnovnim školama „Blažo Jokov Orlandić“ i "Anto Đedović", zbog čega su učenici jutros vraćeni kući.

U Beranama su evakuisane dvije osnovne škole u gradu "Vuk Karadžić" i "Radomir Mitrović", kao i "Lubnice", "Polica", "Donja Ržanica

Iz Centra bezbednosti Berane "Vijestima" je rečeno da su evakuisane osnovne škole i u Petnjici, Andrijevici, Plavu i Gusinju.

“Postupamo u skladu sa protokolom i preduzimamo sve mere i radnje” rečeno je iz policije.

Takođe, sve osnovne škole u Herceg Novom su evakuisane, kao i obije škole na Cetinju "Lovćenski partizanski odred" i "Njegoš".

Direktori osnovnih škola u Nikšiću dobili su putem mejla upozorenje da su u tim ustanovama postavljene bombe. Deca su vraćena kućama, a policija preduzima dalje radnje. Dojave o bombama dobili su direktori 19 osnovnih škola u tom gradu, uključujući i područna odjeljenja. U mejlu upozorenja navodno stoji da je postavljeno više bombi, da je u pitanju osveta i da će mnogo krvi biti proliveno.

Dojava o bombi je stigla i za nekoliko seoskih i gradsku osnovnu školu "Risto Manojlović" u Kolašinu, rečeno je "Vijestima" nezvanično iz policije.

Iz Uprave policije je saopšteno da preduzimaju mere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravama, kao i aktivnosti u cilju provera ovih navoda.

"Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track