VESNA MEDENICA IZA REŠETAKA: Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore iz bolnice prebačena U ZATVOR!
Foto: Youtube prtscr / Vijesti Online

spuž

VESNA MEDENICA IZA REŠETAKA: Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore iz bolnice prebačena U ZATVOR!

Crna Gora -

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica prebačena je iz podgoričkog Kliničkog centra u istražni zatvor, potvrdio je agenciji Beta njen advokat Zdravko Begović.

Medenici je prošle nedelje određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je nezakonito uticala na donošenje odluka u dva predmeta u procesu revizije pred Vrhovnim sudom.

Po određivanju pritvora, ona je pokušala da izvrši samoubistvo u Kliničkom centru Crne Gore.

Begović je rekao da će Medenica u istražnom zatvoru primati terapiju koju su joj prepisali lekari Kliničkog centra.

Medenica, koja je 17 godina bila na čelnim funkcijama u crnogorskom pravosudju, uhapšena je prošle nedelje na aerodromu u Golubovcima, odakle je želela da otputuje za Beograd. Imala je avionsku kartu u jednom pravcu. Na teret joj se stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Portal Libertas je nedavno objavio da se njen sin Miloš Medenica bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom, pozivajući se na podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu.

U presretnutim razgovorima koje je dostavio Europol čuje se kako Medenica kaže policajcu Darku D. Laloviću (35) da je sa njegovim nezakonitim poslom upoznata njegova majka Vesna Medenica i da od nje može očekivati zaštitu, naveo je Libertas.

Uprava policije raspisala je lokalnu poternicu za Milošem Medenicom.

Vesna Medenica je obavljala dve najvažnije funkcije u pravosudju, od 2003. do 2007. bila je vrhovna državna tužiteljka Crne Gore, a potom je u tri mandata bila na čelu Vrhovnog suda, od 2007. do decembra 2020. kada je podnela ostavku.

Njen višestruki mandat na čelu Vrhovnog suda kritikovan je u delu medjunarodne i crnogorske javnosti jer Ustav nalaže da osoba na tu funkciju može da bude birana najviše dva puta.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / Vijesti Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja