HAOS NA OBELEŽAVANJU DANA POBEDE NA CETINJU: Abazović gađan staklenom flašom, blokirani putevi!
Foto: Youtube prtscr / RTCG

Provokacije

HAOS NA OBELEŽAVANJU DANA POBEDE NA CETINJU: Abazović gađan staklenom flašom, blokirani putevi!

Crna Gora -

Tokom proslave Dana pobede nad fašizmom na Cetinju danas se dogodio incident kada je iz pravca jedne grupe okupljenih građana prema premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću poletela staklena flaša, koja je, srećom, pala ispred njega, piše podgorički list "Dan".

Abazović je došao na događaj uz sitne provokacije pojedinaca koji su dobacivali, ali je iz pravca jedne grupe građana koji su najverovatnije došli iz Nikšića prema premijeru poletela staklena flaša koja je pala ispred njega, navodi taj list.

Građani koji smatraju da je u Crnoj Gori marionetska vlast i koji su danas, kako su saopštili, na Belvederu "podigli zastavu slobode" blokiraju puteve i ne dozvoljavaju diplomatama koji su akreditovani u Crnoj Gori da dođu na zvanični skup povodom Dana pobede nad fašizmom, navodi ''Dan''.

Prema pisanju tog lista, njima se pridružio i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak.

Na Cetinje su krenuli i predsednik i potpredsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Slaven Radunović.

Iz Demokratskog fronta je saopšteno da su lideri i poslanici te stranke bili pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobede u Drugom svetskom ratu u organizaciji ambasadorke EU u Crnoj Gori Kristine Oane Pope, medjutim, prilasci Cetinju bili su blokirani na dva mesta, tako da mnoge zvanice nisu uspele da dodju na mesto dogadjaja.

''Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve medjunarodne organizacije sa sedištem u CG da važne datume obeležavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gde su svi dobrodošli, nažalost, Cetinje više nije ništa od toga, već lokacija koja je odabrana za stecište ekstremista i fašista'', saopšteno je iz DF-a.

Kurir.rs/Dan/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja