NOVA PREDSEDNICA CRNOGORSKE SKUPŠTINE DANIJELA ĐUROVIĆ BEZ DILEME: Prioritet je da sa Srbijom izgradimo najkvalitetnije odnose
Foto: Printskrin Youtube/ADRIA TV Montenegro

otvoreno

NOVA PREDSEDNICA CRNOGORSKE SKUPŠTINE DANIJELA ĐUROVIĆ BEZ DILEME: Prioritet je da sa Srbijom izgradimo najkvalitetnije odnose

Crna Gora -

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurovic kaže da građenje najkvalitetnijih mogućih odnosa sa Srbijom predstavlja prioritet, jer je to u interesu gradana obe države.

Ona je u emisiji "Patriotske igre" na Adria televiziji, na konstataciju da je od ranije prepoznaju kao Srpkinju iz Crne Gore, te da odnosi Crne Gore i Srbiji i dalje nisu na unapređeni, odgovorila:

- Ja sam dobila kurtoaznu čestitku sadašnjeg predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića povodom mog imenovanja. Poznato je da su u Srbiji nedavno održani izbori, kada bude konstituisanje njihovim institucija očekujem i verujem da će to biti među prvim susretima o bilateralnoj saradnji - rekla je Đurovićeva.

Danijela Đurović
foto: Printskrin / You Tube

Kako je dodala, to je "jedna snažna poruka da mi u Crnoj Gori treba i te kako da radimo na najkvalitetnijim odnosima sa našim najbližim susedima".

- Svako zapostavljenje ili drugačije razumevanje koje je bilo u nekom prethodnom periodu mora se prevazići i mora se ponovo uspostaviti na adekvatnom nivou. Trebamo graditi odlične odnose sa svim susedima, naravno oni koji su najveći i najbliži i sa kojima delimo i veliki deo istorije zajedničke je nešto što predstavlja prioritet - navela je Đurovićeva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track