JA KAD KRENEM, ZARADIM IZ DVA KAMIONA ŠTO NE MOGU ONI NI ZA GODINU: Uhapšeni Medenica je ovako, prema trnaskriptima pisao o drogi!
Foto: screenshot Youtube/ Vijesti Online, Youtube prtscr / Vijesti online

uhapšen u cg

JA KAD KRENEM, ZARADIM IZ DVA KAMIONA ŠTO NE MOGU ONI NI ZA GODINU: Uhapšeni Medenica je ovako, prema trnaskriptima pisao o drogi!

Crna Gora -

Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen je danas po sletanju iz Beograda na aerodrom u Golubovcima nakon što je 5. maja raspisana poternica jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka.

Po podacima Europola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge, a do sada se navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gde se lečio od bolesti zavisnosti.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

Podsetimo, u transkriptima razgovora, koje je crnogorskoj policiji dostavio Europol, piše da Miloš Medenica veoma često, posredstvom policajca Darka Lalovića, ali i drugih dilera droge, kupuje kokain i da insistira da ta droga bude iz Kolumbije, prenose Vijesti.

On je, kako se navodi, ranije na više postavljenih pitanja portala Libertas press odgovorio da "to sa njim nema ama baš nikakve veze“. Specijalno tužilaštvo tada nije odgovorilo da li je Medenica saslušavan i, ako jeste, u kom svojstvu.

"Sad ću opet da se glasnem iz heklera, šaljem sliku. Nije brat baš nevešt, iako misle ljudi. I treba tako da misle…“, napisao je Miloš M. Medenica (35) na Božić prošle godine u kriptovanoj poruci i poslao nekoliko fotografija sa tim opasnim oružjem koje se ne može kupiti legalno jer je zakonom zabranjena njegova kupovina i posedovanje, navodi se.

Na pitanje odakle mu hekler nije odgovorio portalu Libertas press, ali se ponosno slikao sa tim zabranjenim komadom automatskog oružja i te fotografije Europol je dostavio crnogorskoj policiji zajedno sa svim komunikacijama koje je Medenica imao preko aplikacije SKY.

"Ja odoh travu da završavam. Ja kad krenem, Dacko moj dobri, zaradim iz dva kamiona što ne mogu oni ni za godinu", piše u transkriptima presretnutih razgovora Miloša Medenice sa Lalovićem (35), koje je crnogorskoj policiji dostavila agencija Evropske Unije za sprovođenje zakona - Europol.

Ove poruke, navodi se, Medenica je poslao Laloviću 20. februara 2021, a već 8. marta iste godine ga pita "ima li trave da se šalje preko".

"Ima li trave za preko da se šalje? Treba nekom, ali možemo da se ugradimo. U Beč. Popodne ti sve javljam. Treba mu i roba i prebačaj", piše Medenica.

Takođe se navodi da je leto 2020. godine, 6. avgusta, on slao fotografije na kojima se vide određena lica kako konzumiraju kokain, a dva dana kasnije pita Lalovića ima li još.

"Ima li robe još? Pofukasmo sve na veselje. Do sinoć do 12 smo sedeli. Antoniji je rođendan u utorak, moram to ispoštovati. Odvojio sam pare za ovo prvo. A đe, 30 ljudi u dva dana, povukli bi kilo da je bilo", pisao je Laloviću 8. avgusta.

Mesec ranije, 21. jula, naručuje 100 grama kokaina od Lalovića, ali mu i obećava da će ga častiti da "gali do kraja leta".

Na pitanje šta može reći u vezi sa njegovom kupovinom značajnih količina kokaina, korišćenjem i omogućavanjem drugim licima da koriste tu drogu, Medenica nije odgovorio Libertasu.

"Dackule brate, pitaj ima li još, valjaće mi sad kad krenem po sela u kampanju. Tamo se pije, nemam kud praznih džepova ići", piše Laloviću 14. avgusta 2020. godine, dve sedmice pre poslednjih parlamentarnih izbora.

"Nema stresa ni besa kad puna je kesa", poručuje u jednoj od poruka Miloš Medenica, navodi se u dokumentima.

Inače i majka i sin su demantovali ove tvrdnje. Vesna Medenica je bila kako se navodi, "zatečena pitanjima", a njen sin je za Libertas kazao da "to sa njim nema ama baš nikakve veze".

Kurir.rs / Vijesti

Bonus video:

00:23

Vesna Medenica pokušala samoubistvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track