BAR PROSLAVIO SVECA ZAŠTITNIKA: Litiju u čast Svetog Jovana Vladimira predvodile vladike Joanikije, Teodosije i Dimitrije! VIDEO
Foto: Screenshot YT/Bar Crna Gora

vera

BAR PROSLAVIO SVECA ZAŠTITNIKA: Litiju u čast Svetog Jovana Vladimira predvodile vladike Joanikije, Teodosije i Dimitrije! VIDEO

Crna Gora -

Veličanstvenom litijom koja je u 19 časova krenula od hrama na Topolici prema centru grada i nazad, Barani su večeras, sledstveno lepoj tradiciji, okončali svetokovinu "Dani Svetog Jovana Vladimira" koja se organizuje u slavu prvog srpskog sveca i zaštitnika grada pod Rumijom.

Litiju je predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, zajedno sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i zahumsko-hercegovačkim Dimitrijem, a učestvovalo je više hiljada građana Bara.

U barskom hramu jutros je povodom praznika arhijerejsku liturgiju služio Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, uz sasluženje Episkopa raško-prizrenskog Teodosija, episkopa buenosaireskog i južnocentralnoameričkog Kirila, episkopa zahumsko-hercegovačkog Dimitrija i novoizabranog episkopa novobrdskog Ilariona, kao i velikog broja sveštenstva i sveštenomonaštva Mitropolije crnogorsko-primorske i drugih eparhija Srpske pravoslavne Crkve.

Prethodnih dana, u okviru "Dana Sv.Jovana Vladimira" Društvo dobrovoljnih davalaca krvi koje takođe nosi naziv nebeskog zaštitnika grad Bara, organizovalo je akciju dobrovoljnog davalaštva krvi i humanitarni turnir u malom fudbalu.

Kurir.rs/Barski portal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track