01:42

DRITAN SATERAO MILA U ĆOŠAK? Pavićević za Kurir TV: Đukanović više nema izbora, ovo su 4 scenarija koja mu je Abazović spremio!

crna gora

DRITAN ŠALJE MILA U PENZIJU! Pavićević za Kurir TV: Đukanović više nema izbora, ovo su 4 scenarija koja mu je Abazović spremio!

Crna Gora -

Vladimir Pavićević, savetnik potpredsednika Vlade Crne Gore istakao je da postojie četiri scenarija kako će se manjinska vlada Dritana Abazovića održati na vlasti.

On je naveo da je crnogorski premijer Dritan Abazović za samo nekoliko meseci uradio više nego vlada Zdravka Krivokapića za godinu, kao i da se svojim izjavama da će sabotirati Temeljni ugovor Crne Gore sa Srpskom pravoslavonom crkvom Milo Đukanović samo bliži političkoj penziji.

- Mi u Crnoj Gori živimo u post Milovom periodu i šta god da Milo uradi ne može da promeni tok koji je pokrenut 30. avgusta 2020. godine. Sada imamo jednu uzbudljivu situaciju - kaže Vladimir Pavićević u jutarnjem programu Kurir televizije i dodaje:

Vladimir Pavićević
foto: Kurir televizija

- Ta većina, u zavisnosti od teme može da se menja. Milov DPS je izglasao vladu, ali mi možemo sada da imamo neku drugu većinu koja će omogućiti da vlada nastavi da radi - kaže Pavićević.

Jedan od scenarija je da neka druga većina podrži vladu Dritana Abazovića, a drugi scenario je da se raspišu novi parlamentarni izbori.

Treća mogućnost je da se pokaže da ova vlada nema poverenje u parlamentu, a novi izbori nikako ne odgovaraju Milu Đukanoviću istakao je Pavićević.

Vladimir Dobrosavljević, Dejan Miletić, Vladimir Pavićević, Usijanje dana
foto: Kurir

Četvrti scenario je mogućnost pravljenja tehničke vlade, kroz tehničko partnerstvo, gde bi se videlo ko bi sa kim mogao da pravi dogovore, kaže Pavićević na Kurir televiziji.

- Milo se nalazi u vrlo teškoj političkoj situaciji, svi mi koji se borimo protiv njega sa zadvoljstvom posmatramo ovu situaciju. Nikada se do sada nije desilo da se Milo pomera sa funkcija zato što je razvlašćen na izborima. Početkom iduće godine desiće se penzionisanje Mila Đukanovića. Ovo što Đukanović pokušava sada da manerviše sa Temeljnim ugovorom samo će brže da ga odvede u političku penziju - istakao je Pavićević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:53

DRITAN ŠALJE MILA U POLITIČKU PENZIJU? Pavićević: Abazović pokušava da pomiri Crnu Goru NEMA VIŠE GLASOVA ZA ĐUKANOVIĆA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track