ABAZOVIĆ: Spreman sam da podnesem ostavku ali pod određenim uslovima
Foto: Printscreen RTCG

crna gora

ABAZOVIĆ: Spreman sam da podnesem ostavku ali pod određenim uslovima

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je večeras da je spreman da podnese ostavku.

Abazović je gostujući na televiziji Vijesti rekao da načelno podržava stav Predsedništva Demokratske Crne Gore, koje je prethodno poručilo da bi on trebalo da podnese ostavku nakon izbora pravosudnih organa, i pozvalo skupštinu da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata pre nego se izaberu četiri člana Sudskog saveta i makar jedan sudija Ustavnog suda

"Hajde da svi, pošto moramo da imamo širi konsenzus oko deblokade pravosuđa, Ustavnog suda, pravosuđa... Hajde da svi damo doprinos tome i kažemo: ''Dobro idemo na nove izbore, vladu, rekonstrukciju ili neki drugi model''. Ali pre toga da odradimo zajednički posao. Ako kolege iz Demokrata, ako sam dobro interpretirao saopštenje, ako je to neki put... spreman sam da podnesem ostavku", rekao je Abazović.

Na pitanje urednika emisije da li je vreme da dirigentsku palicu prepusti nekom drugom, Abazović je rekao da ono što je vlada predlagala funkcioniše.

"Crna Gora je u mnogome drugačija od 30. avgusta 2020. godine i svi procesi koji su se desili nisu se desili na štetu Crne Gore. To je bila naša obaveza. Ponekad se osećamo usamljeno u odbrani građanske Crne Gore, to se manifestuje često, ali najvažnije je da proces traje i to više niko ne može zaustaviti", rekao je Abazović.

Na pitanje da li je sebi iskopao "političku raku" stavljanjem na dnevni red pitanja koje deli Crnu Goru (Temeljni ugovor), Abazović je rekao da u tački pet sporazuma o formiranju manjinske Vlade stoji rešavanje pitanja sa vjerskim zajednicama.

"Svaka tačka u ovom sporazumu je napadnuta... Znate koja je razlika između 43. i svih prethodnih vlada? Ovo nije Vlada koja će stavljati stvarti pod tepih. Temeljni ugovor nije pokrenuo Abazović, pokrenut je 2012. godine i žao mi je što je dočekao Vladu koja je formirana 2022. godine nerešen. Frustracija u tome što neko 10 godina nije hteo da reši to pitanje i sada se pojavio neko ko hoće", naveo je Abazović.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track