U CRNOJ GORI NAPADALI PILOTA KOJI JE PREVEZAO PATRIJARHA DO CETINJA, A SAD GA SLAVE! Evo šta je razloh OBRTA
Foto: printscreen Instagram

U CRNOJ GORI NAPADALI PILOTA KOJI JE PREVEZAO PATRIJARHA DO CETINJA, A SAD GA SLAVE! Evo šta je razloh OBRTA

Crna Gora -

Pilot Nenad Dubljević, koji je helikopterom Bel 412 EPI prevezao do Cetinja patrijarha Porfirija i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na ustoličenje prošlog septembra, zbog čega se našao na udaru crnogorskih ekstremista, sada učestvuje u gašenju požara koji su zahvatili Crnu Goru.

Zanimljivo je kako ga sada u Crnoj Gori zbog ovog podviga slave kao heroja na društvenim mrežama, dok su ga prethodno napadali zbog toga što je obavljao svoj posao i prevezao patrijarha i mitropolita do Cetinjskog manastira.

Nenad Dubljević
foto: printscreen

– Nikad ne komentarišemo društvene pojave, vandalske činove, piromane, ali volimo da istaknemo superheroje. Jedan od takvih je tata Nenad Dubljević koji se sa svojim timom danonoćno bori iz vazduha da ljudski nemar prema prirodi i neljudskost ispravi dajući svoje vreme i struku. Dragi tata Nenade, dragi superheroju, kapa dole! Kapa dole i svim ostalim službama koje rade na gašenju požara – glasila je jedna od objava.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je u Cetinjskom manastiru, a zbog nereda i blokiranih puteva jedini način da patrijarh i on na Cetinje dođu je bio helikopterom.

Nakon ceremonije ustoličenja, oni su se na isti način vratili u Podgoricu. Barikade na putevima ka Cetinju je dan ranije postavila ekstremistička grupa protivnika ustoličenja mitropolita, predvođena opozicionom DPS Mila Đukanovića.

Kurir.rs/Objektiv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track