ISPRAVKA POLICIJA NIJE ČUVALA KLINIČKI CENTAR SA DUGIM CEVIMA POSLE MASAKRA: Nema dokaza da je bolnica bila "pod opsadom"
Foto: Printscreen/RTCG, Printscreen Vjesti.me, Printscreen Youtube/ Pobjeda

ISPRAVKA POLICIJA NIJE ČUVALA KLINIČKI CENTAR SA DUGIM CEVIMA POSLE MASAKRA: Nema dokaza da je bolnica bila "pod opsadom"

Crna Gora -

ISPRAVKA: Iako je Kurir 12.8.2022 posle masakra na Cetinju objavio tekst pod nazivom "POLICAJCI SA DUGIM CEVIMA ČUVAJU KLINIČKI CENTAR U PODGORICI: Lekari se bore za život teško ranjenih u masakru na Cetinju VIDEO", ne postoje dokazi niti potvrde da je "kliniči centar u Podgorici bio pod opsadom".

Iako je naš portal naveo da je reč o nepotvrđenim informacijama, nisu postojale slike, niti video snimci koji potvrđuju ovu tezu.

Kurir je pisao da "policajci sa dugim cevima čuvaju bolnicu u koju su dovezeni neki od ranjeni u krvavom piru", međutim, kako zaključuje Raskrinkavanje.me, u videu koji je snimio fotoreporter Pobjede Dragan Mijatović, a koji je Kurir uključio u svoj tekst, ne vide se policajci sa dugim cijevima. Mijatović je potvrdio da je prilikom dovođenja ranjenih sa Cetinja oko Kliničkog centra bilo policije i inspektora ali da nisu nosili duge cevi.

Kurir se izvinjava čitaocima na ovom propustu u izveštavanju.

Dalje u tekstu se navodila da se u Opštoj bolnici na Cetinju nalazi nekoliko osoba koje su ranjene danas u stravičnoj pucnjavi, kada je Vuk Borilović (34), otvorio vatru na sugrađane.

U tom trenu je bilo potvrđeno da je ubijeno pet osoba, među kojima su i dece.

Dalje se u tekstu navodilo da je Borilović pobio celu porodicu, što se ispostavilo kao netačno, jer Borilović nije usmrtio svoju suprugu i decu.

Policija se u trenu objavljivanja ovog teksta još nije zvanično oglasila o ovom jezivom zločinu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track