Najnovije vesti

MONSTRUM BORILOVIĆ I KALUĐEROVIĆ DOŽIVELI ISTU SUDBINU: Neno je Vuka zaustavio u krvavom piru, a obojica su preživela TRAGEDIJE
Foto: EPA/ Boris Pejović, Printscreen

masakr na cetinju

MONSTRUM BORILOVIĆ I KALUĐEROVIĆ DOŽIVELI ISTU SUDBINU: Neno je Vuka zaustavio u krvavom piru, a obojica su preživela TRAGEDIJE

Crna Gora
08:24h

Vuk Borilović koji je u petak ubio desetoro ljudi, kao i Nenad Kaluđerović koji ga je u daljem masakru sprečio, preživeli su istu tragičnu sudbinu, tvrde meštani Cetinja. Naime, kako naši sagovornici kažu, Borilović i Kaluđerović ostali su bez braće koja su digla ruku na sebe.

Cetinjani su neutešni nakon masakra u kom je Borilović ubio 10 ljudi, a ranio šestoro.

borilović izrešetao deset ljudi
borilović izrešetao deset ljudifoto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

- Borilović i Kaluđerović doživeli su istu sudbinu! Ubici se pre 15 godina ubio brat, obesio se. Tada je bio mladić, i taj tragičan događaj zavio je u crno celu porodicu koja godinama nije mogla da se oporavi - kaže za Kurir meštanin Cetinja i dodaje:

- Isto je prošla i porodica Nena Kaluđerovića, koga svi slave kao heroja, jer je usmrtio monstruma, a koji je 2008. godine ostao bez mlađeg brata. Za Kaluđerovićem je 2006. bila raspisana poternica zbog ubistva mladića i njegov brat, kako se tada pričalo, nije mogao da izdrži pritisak i ubio se.

nenad kaluđerović
nenad kaluđerovićfoto: printscreen Instagram pg_forass

Naš sagovornik kaže da je Nenov brat, Janko Kaluđerović, tada mladić od 25 godina digao ruku na sebe.

- Sedeo je ispred porodične kuće, u jednom trenutku je ušao unutra, uzeo pištolj i pucao sebi usta. Nakon Jankove sahrane Neno se predao, a kasnije je oslobođen optužbi za ubistvo - kaže Cetinjanin.

On podseća i da je Janko Kaluđerović bio nerazdvojan prijatelj sa pokojnim Cetinjaninom Jasminkom Šahovićem, navodnim pripadnikom škaljarskom klanu, koji je u januaru raznet eksplozivom u Podgorici. Sumnja se da je Šahović još jedna žrtva rata između Kotorskih klanova koji traju od kraja 2014. godine.

razneti automobil šahovića
razneti automobil šahovićafoto: Kurir

O njihovom drugarstvu postoji i fotografija koju je Šahović objavio na društvenoj mreži samo dva meseca pre likvidacije uz potresnu poruku, da ga nikad neće zaboraviti.

- Pobratime moj, nikad ne možeš biti zaboravljen, jer pobratim te čuva od zaborava. Voli te brat - napisao je krajem oktobra 2021. godine Šahović, dok je već 10. januara raznet bombom koja je bila ispod njegovog automobila.

šahović (desno) pre ubistva objavio fotografiju sa jankom kaluđerovićem (levo)
šahović (desno) pre ubistva objavio fotografiju sa jankom kaluđerovićem (levo)foto: Društvene mreže

Podsetimo, Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati pobio je 10 ljudi, dok su njegove prve žrtve bili majka i dvoje dece stare osam i 11 godina.

Krvavi pir nastavio je Borilović i tako izrešetao svoje komšije, ali i ujaka koji je pokušao da ga spreči. Borilović je prema navodima crnogorske policije ubijen sa pet hitaca, ali za sada još uvek nije potvrđeno da li su ga pogodili meci koje je ispalila policija ili Nenad Kaluđerović, koji je od tada u bekstvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja