ABAZOVIĆ OSTAJE PREMIJER OVAKO ILI ONAKO Politička analiza Crne Gore na Kurir TV: SVE JE OVO NEOZBILJNO, JEDINO REŠENJE SU IZBORI
Foto: EPA/Boris Pejović, Kurir Televizija

glasanje

ABAZOVIĆ OSTAJE PREMIJER OVAKO ILI ONAKO Politička analiza Crne Gore na Kurir TV: SVE JE OVO NEOZBILJNO, JEDINO REŠENJE SU IZBORI

Crna Gora -

Poslanik SPO-a u skupštini Vojvodine Milan Đukić i predsednik slobodne Crne Gore Vladislav Dajković analizirali su u Jutarnjem programu Kurir televizije da li će se danas podržavti Vlada Dritana Abazovića, ili će se ipak izglasati nepoverenje.

Dajković, koji se uključio iz Crne Gore putem Vibera u Jutarnji program kaže da se Crna Gora trenuto nalazi na političkoj raskrsnici i da niko ne zna da li će se danas izglasati nepoverenje Vlade Dritana Abazovića.

- Crna Gora se nalazi na političkoj raskrsnici. U kom pravcu će krenuti, ne znamo. Čak sam kontaktirao i neke ministre, ni oni nisu znali šta da kažu. Mislim da će trajati ozbiljna aukcija, sve ovo izgleda mnogo neozbiljno. Ovo bi trebalo da bude već, ako padne, treća vlada u jednom istom mandatu što je pogubno za Crnu Goru. Mislim da u ovom trenutku niko ne zna da li će se danas izglasati nepoverenje vlade Dritana Abazovića ili će doći do nekog dogovora da se Abazović vrati onoj pobedničkoj većini. Neozbiljno je da Abazović na svakih pola godine ide sa jedne strane, na drugu stranu. Mislim da građani sami treba da prosude ko je radio u njihovu korist, a ko nije - rekao je Dajković.

04:02

DAN D U CRNOJ GORI! DA LI ĆE PASTI VLADA DRITANA ABAZOVIĆA?! Evo šta kažu političari

Đukić je bio sličnog mišljenja kao Dajković, s tim da je dodao i da ako se desi da padne Vlada Abazovića, ona će i dalje ostati u tehničkom mandatu.

- Slažem se sa Dajkovićem. Ono što bi bilo važno za CG je stabilnost. Ta stabilnost bi mogla da dođe samo sa izborima, a oni će tek biti 2023. godine. Vlada Dritana Bazovića neće danas pasti jer šta god da se desi, ta vlada će ostati. Ako ne dobiju većinu, ostaće u nekoj vrsti tehničkog mandata. Abazović ostaje ili premijer ili tehnički premijer. Nije to isti kapacitet, ali neće to puno oštetiti njegov legitimitet - kaže Đukić.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:33

MILO NE SME DA SRUŠI VLADU JER SE PLAŠI AMERIKE! Stručnjaci za Kurir TV otkrili: Temeljni ugovor je već ZAVRŠENO PITANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track