HAOS U BUDVI, DA LI JE OVO KRAJ DISKOTEKAMA NA OTVORENOM?! Pobesneli ugostitelji blokirali ulice, evo šta kažu nadležni (VIDEO)
Foto: Profimeida / John Miller

turizam i buka

HAOS U BUDVI, DA LI JE OVO KRAJ DISKOTEKAMA NA OTVORENOM?! Pobesneli ugostitelji blokirali ulice, evo šta kažu nadležni (VIDEO)

Crna Gora -

Ugostitelji iz Budve sinoć su blokirali ovaj grad, jer smatraju da im je ugroženo poslovanje.

Udruženje ugostitelja smatra da zahtevi njihovih kolega nisu racionoalni i da su suprotni donešenom zakonu koji važi celo leto.

Protest zbog zatvaranja objekata zbog prevelike buke biće, kako je najavljeno, održan i sutra, prenosi Dan.

Nakon brojnih protesta i blokada saobraćajnica, sinoć su vlasnici budvanskih diskoteka na otvorenom, dodatno blokirali saobraćaj u metropoli turizma. Iz lokalnog udruženja ugostitelja ne podržavaju taj potez kolega, prenosi RTCG.

-Smatramo da nema opavdanje i utemeljenje u zakon, rekao je predsednik udruženja ugostitelja Budva Aleksandar Jovanović.

Prvi čovek Budve Milo Božović poziva ugostitelje da poštuju zakon, i da ne vrše pritisak na lokalnu vlast, jer pritiscima kaže, neće rešiti problem koji se godinama odgađao.

-Nećemo se dogovarati oko ovog problema, rekli naše stavove, komunalna će raditi posao, neće izvršiti pritisak na nas na ovaj način, moj im je savet da ne rade, imaju ponudu da dođu na razgovor, samo ne na način na koji su zamislili, poručio je Božović.

A nezamislivo je da usred sezone ugostitelji blokiraju turiste. Nezadovoljan gost je najgora reklama, poručuje Petar Golubović iz Centra za istraživanje i razvoj turizma.

-Razumem vlasnike, ali ne opravdavam u ovom periodu, trebalo je ranije dogovoriti sa opštinom da li je moguće raditi i pod kojim uslovom, navodi Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović.

A bez jasne strategije nema priče o turizmu. Iz ministarstva ekonomskog razvoja i turizma poručuju da blokada puteva nije lepa slika usred sezone, ali ni način da se problem reši. Zato i poziv ugostiteljima za razgovor, razumnost i poštovanje zakona jer na ovaj način poručuju, ugrožavaju poslovanje ukupne turističke privrede, ali i svoje u momentu kada brojni turisti borave na crnogorskom primorju.

Da problem buke i glasne muzike koja stiže sa otvorenih šankova nije od juče, saglasni su svi. Zato je važno da se konačno i reši. Iz opštine Budva obećavaju da sledeću sezonu neće čekati sa starim navikama.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track