VLADIMIR PAVIĆEVIĆ O POLITIČKOJ SITUACIJI U CRNOJ GORI: Dobro što je Milov DPS stavljen u defanzivnu poziciju
Foto: Nemanja Nikolić, Beta/Gaetan Claessens

stav

VLADIMIR PAVIĆEVIĆ O POLITIČKOJ SITUACIJI U CRNOJ GORI: Dobro što je Milov DPS stavljen u defanzivnu poziciju

Crna Gora -

Crna Gora uskoro dobija novu vlast! Koalicija Demokratskog fronta, Demokrata i Građanskog pokreta URA, koja je na izborima 2020. godine osvojila većinu - odnosno 41 mandat, odlučila je ponovo da se okupi. Ko će biti mandatar u ovoj novoj podeli karata, još nije poznato. Demokratski front predlaže da to bude njihov lider - Andrija Mandić.

Vladimir Pavićević, savetnik potpredsednika vlade Crne Gore, kaže za Kurir da je novim razgovorima pobedničkih saveza iz 2020. godine obezbeđeno 15 dana za rešavanja ove sadašnje političke krize u Crnoj Gori.

- U svemu tome je dobro što je Milov DPS stavljen u defanzivnu poziciju, ali građani Crne Gore i dalje žale zbog rušenja Dritanove i Jokovićeve vlade, koja je za sto dana postigla više nego prethodne vlade u punim mandatima - kaže Pavićević i dodaje:

- Najlogičniji ishod aktuelnih pregovora mogao bi da bude dogovor o datumu organizovanja prevremenih parlamentarnih izbora. Najracionalnije bi bilo da oni budu organizovani početkom iduće godine u istom danu kada ćemo imati i redovne izbore za predsednika države. To znači mart ili april naredne godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track