ABAZOVIĆ: Morao sam da iskažem putokaz šverca cigareta, govorio sam o operativnim podacima (VIDEO)
Foto: Printscreen Kurir Video

dao izjaavu u sdt

ABAZOVIĆ: Morao sam da iskažem putokaz šverca cigareta, govorio sam o operativnim podacima (VIDEO)

Crna Gora -

Premijer Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) objasnio šemu šverca cigareta.

-Dugo smo ostali jer sam morao da iskažem putokaz šverca cigareta u Crnoj Gori. Govorio sam kao i u parlamentu o operativnim podacima, očekujem da specijalno državno tužilaštvo izvrši rad iz svoje nadležnosti, izvrši istragu i utvrdi da li je ono što je rečeno tačno ili netačno i na osnovu toga dođe do određenih zaključaka, rekao je Abazović nakon što je izašao iz SDT.

01:57

DRITAN ABAZOVIĆ O ŠVERCU CIGARETA Govorio sam o imenima ljudi i firmi

-Svi znamo da šverc cigareta već decenijama uzima najveći udeo kriminala u Crnoj Gori i ono što je bila moja teza pred specijalnim tužiocem i što ostaje moja teza je da rušenjem šverca cigareta te vrste organizovanog kriminala ruši se i piramida šverca kokaina i uticaja određenih političkih struktura na zaštitu kriminalaca u Crnoj Gori, dodao je on.

Abazović je oko devet sati došao u zgradu SDT, gde je navodno, tužiocima predao pripremljenu dokumentaciju i izneo šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija, o čemu je ranije govorio i u Skupštini.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track