01:15

CRNA GORA U NAJVEĆOJ POLITIČKOJ KRIZI ZBOG MILA?! Advokat otkrio: Đukanović snosi odgovornost jer je ZLOUPOTREBLJAVAO ŠUPALJ USTAV

KURIR TV

CRNA GORA U NAJVEĆOJ POLITIČKOJ KRIZI ZBOG MILA?! Advokat otkrio: Đukanović snosi odgovornost jer je ZLOUPOTREBLJAVAO ŠUPALJ USTAV

Crna Gora -

Dan nakon što je crnogorski predsednik Milo Đukanović odbio da imenuje lidera Demosa Miodraga Lekića za mandatara nove vlade - tenzije se pojačavaju.

Milo Đukanović
foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

Stranke koje su predložile Lekića oštro kritikuju potez Đukanovića, koji je podsetimo, predložio i raspuštanje skupštine nakon čega bi usledilo raspisivanje vanrednih izbora.

Advokat Predrag Savić, poznavaoc prilika u CG, u uključenju za Centralni dnevnik Kurir televizije dotakao se ove odluke Đukanovića i naveo da je Crna Gora u najvećoj ustavnoj i političkoj krizi do sada.

- Pitanje odgovornosti za ovu najveću ustavnu i političku krizu u Crnoj Gori koja je toliko duboka i velika da se ne vidi mogućnost izlaza iz nje. Odgovornost snosi Milo Đukanović koji onako šupalj ustav i ustavne odredbe zloupotrebljava - rekao je advokat.

Predrag Savić
foto: Kurir Televizija

- Takođe, tu odgovornost snose i demokratska Crna Gora koja zbog sujete i mržnje prema Abazoviću povlači neke poteze koje su osvetničkog karaktera. Naravno najveću odgovornost snosi međunarodni faktor koji putem pojedinih birokrata iz ecvropske komisije i drugih međunarodnih faktora pokušava na sve načine istisne iz vlasti Demokratski front - rekao je advokat.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:42

DRAMATIČNO U CRNOJ GORI! Milo odbio Lekića za mandatara, opozicija BESNA, Dajković: Dritan i Đukanović u TAJNOM DOGOVORU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja