SRAMNO! MILO ĐUKANOVIĆ OSUO PALJBU PO AMBASADORU SRBIJE U CRNOJ GORI: Dritana nazvao slugom velikosrpstva!
Vladimir Božović i Milo Đukanović, Foto: EPA Radek Pietruszka, Damir Dervišagić

SRAMNO! MILO ĐUKANOVIĆ OSUO PALJBU PO AMBASADORU SRBIJE U CRNOJ GORI: Dritana nazvao slugom velikosrpstva!

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da je priču o ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću, koga je Podgorica proglasila za personu non grata i kome je nedavno ponovo zabranjen ulazak u Crnu Goru, trebalo ranije okončati i tvrdi da je državna politika Srbije odgovorna što to nije okončano.

Đukanović tvrdi da se niko u Beogradu nije postarao da "kroz traženje agremana za novog ambasadora uloži napor za uspostavljanje dobrih odnosa sa Crnom Gorom".

Dritan Abazović
Dritan Abazovićfoto: Kurir Televizija

Umesto toga, kako je naveo, nastavilo se sa inaćenjem, i na neki način, sa pokušajem ponižavanja Crne Gore.

Đukanović je novinarima u Budvi, nakon 2BS Foruma, je kao ''neozbiljnu i nepametnu'' ocenio odluku o smeni šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kentere, dodajući da se sve to dešava u momentu kad ANB radi na presecanju špijunske mreže u Crnoj Gori.

- Dopadalo se to nekome ili ne, teško je pobeći od utiska da je to urađeno s namerom da se dalje devastiraju institucije Crne Gore i da se prekine s aktivnošću rada špijunske mreže instalirane od strane Rusije - rekao je Đukanović, prenosi RTCG.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Abazovića od pre nekoliko dana da je "Golijat dobijao sve bitke dok nije naišao na Davida", Đukanović je rekao da nije reč o Davidu već, kako je rekao, "bratu Abazu - sluzi velikosrpstva".

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track