DEČAK (4) STAJAO 3 SATA U VODI DO GRLA, U SLUPANOM AUTOMOBILU! Detalji jezive nesreće u kanjonu Tare, još traže treću žrtvu (2)
Foto: Foto: SZS Mojkovac, Regionalni ronilački centar Bijela, Printscreen RTCG, Printscreen Facebook

nastavlja se potraga

DEČAK (4) STAJAO 3 SATA U VODI DO GRLA, U SLUPANOM AUTOMOBILU! Detalji jezive nesreće u kanjonu Tare, još traže treću žrtvu (2)

Crna Gora -

Danas je završen još jedan dan potrage za dečakom koji je ispao iz vozila, kada se pre par dana dogodio udes u kanjonu Tare. Potraga će biti nastavljena sutra.

Podsećamo, u ovoj nesreći je stradala majka, Jelena Vuković (27) i devojčica, a jedno dete je izvučeno iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu. Za trećim detetom, dečakom, se i dalje traga...

Jelena Vuković, kanjon Tare
foto: Printscreen Facebook

- Završeno je danas ronjenje bez rezultata. Izronili su ronioci pre pola sata. Prešli su danas 14 kilometara. Voda je hladna, ali je vidljivost dobra i bolja nego juče.

Ovo što rade naši ronioci tragajući peti dan nije ništa novo i neuobičajno ako se setimo da su naši ronioci tragali za utopljenim licima i po 30 dana. Radi se o detetu od dve godine nestalom u reci koja je brza i opasna za one koji rone po njenom dnu i u bukovima - kazao je direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela za portal Dan Veselin Vesko Mijajlović.

kanjon Tare, Mojkovac, saobraćajna nesreća
foto: Foto: SZS Mojkovac

On je dodao da roniti 20 kilometara i ostati pod vodom pet sati nije lako.

- Kada bi držali prst u vodi 5 sati ne bi bilo prijatno, a ronioci najbolje znaju kako im je. Imaju čvrstu volju i spremni su da nastave sutra. Nadamo se da ćemo brata malog četvorogodišnjeg junaka koji je preživeo skoro tri sata u hladnoj reci stojeći u vodi do grla u slupanom vozilu, pronaći - rekao je Mijajlović.

Jelena Vuković, Mojkovac, kanjon Tare
foto: Regionalni ronilački centar Bijela

Mijajlović naglašava da u ovim naporima pomaže veliki broj ljudi, rafteri, vlasnici kampova, hotela, preduzeća, vatrogasci, spasioci, ronioci policije i vojske CG.

- Pomažu, ulažući ogromno napore, roneći u hladnoj vodi i pregledajući svaki kamen u brzacima duž reke- naglašava on.

Podsećamo, telo djevojčice koja je ispala iz automobila, koji je pre dve noći sleteo u provaliju pronađeno pre pardana na oko tri kilometra od mesta udesa.

Kurir.rs/Dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track