04:54

MUTNE RADNJE U REGIONU Galijašević: U izbore u BiH bile su uključene Američke ovaveštajne službe VLAST U CG SA ILI BEZ DRITANA?

izbori

MUTNE RADNJE U REGIONU! Galijašević: U izbore bile uključene strane ovaveštajne službe! Pavićević: Svi se smeju Milovoj blamaži

Crna Gora -

O postizbornoj situaciji u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u emisiji Redakcija govorili su Vladimir Pavićević direktor društva za proučavanje politike i političke teorije i Dževad Galijašević, ekspert za bezbednost, islamski ekstremizam i terorizam.

Crna Gora

- U toku je proces punog razvlašćivanja Mila. Ljudi gledaju već nekoliko meseci unapred i vrlo brzo ćemo imati situaciju da DPS neće biti ni na jednom nivou vlasti. DPS nije ni pojedinačno više najjača stranka, što se vidi na primeru Budve - rekao je Pavićević i dodao da smatra da bi bilo dobro da URA bude deo nove vlasti.

redakcija
foto: Kurir televizija

- Ja sam odmah poslao poruku da bi ipak bilo dobro da URA bude u vlasti da bi se što više osnažila većina.

Pavićević ne smatra da će DPS ulagati žalbe na izborne rezultate jer bi to po njegovim rečima dodatno oslabilo ugled ove partija.

- To bi u očima građana Crne Gore bila neviđena blamaža, jer je očigledno da je DPS izgubio izbore - kaže Pavićević.

Bosna i Hercegovina

Komentartišući situaciju u Bosni i Hercegovini Galijašević je izneo podatke da je kampanja kanditatkinja Jelena Trvić bila podržana od strane stranih obaveštajnih službi.

redakcija
foto: Kurir televizija

- Priprema državnog udara u BiH počela je pre dve godine kada su srušena dva člana centralne izbone komisije u jednoj nelegalnoj proceduri i kad je na čelo doveden Alijin policajac, Suad Arnautović. On je politikolog i nema kompetencije za pravna pitanja. Kampanju Jelene Trivić finansirai su stranci. U izveštaju NSA koja je najveća obaveštajna služba, veća čak i od CIA stoji da je ona antiruski nastrojena što je pozitivno - rekao je Galijašević i dodao:

- Jelena Trivić je tražila od Amerike dozvolu da korisrti retoriku SNSD-a, a da ne izgubi njihovu podršku - kaže Galijašević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track