UČE OD KUĆE ZBOG ZAVADE DVEJU FAMILIJA?! Prosveta ovakav slučaj još nije zabeležila, škola u Rožajama donela nesvakidašnju odluku
Foto: Shutterstock

Pre par dana sprečen incident u školi zbog kog 6 đaka mora na onlajn

UČE OD KUĆE ZBOG ZAVADE DVEJU FAMILIJA?! Prosveta ovakav slučaj još nije zabeležila, škola u Rožajama donela nesvakidašnju odluku

Crna Gora -

Sukob je nastao posle ubistva S. M, kog je E. R. usmrtio pred zgradom Osnovnog suda u tom mestu

ROŽAJE - Da bi sprečila sve moguće sukobe dece dve porodice u zavadi, rukovodstvo škole "Donja Lovnica" kod Rožaja odlučila je da oni uče "na daljinu".

S obzirom na to da škola ima samo po jedno odeljenje svakog razreda, školski odbor i nastavničko veće doneli su odluku da svi učenici iz ovih porodica pohađaju onlajn nastavu.

Sukob je nastao posle ubistva S. M., koga je E. R. usmrtio pred zgradom Osnovnog suda u Rožajama. Pre odluke da za decu iz ovih porodica uvedu onlajn nastavu, škola je o ovom problemu obavestila Ministarstvo prosvete, Odeljenje bezbednosti i Centar za socijalni rad, ali niko od njih nije našao rešenje, već su odgovornost prepustili školi ceneći da se radi o vršnjačkom nasilju.

- Smatramo da se radi o naelektrisanoj atmosferi, pa da bismo obezbedili kako ove, tako i ostale učenike, njih oko 160, doneli smo najprihvatljiviju odluku da šestoro đaka nastavu pohađa na daljinu - kažu u školi u Donjoj Lovnici, pišu Novosti.

- Nećemo dozvoliti da se lome koplja i da se presuđuje preko ove škole, niti širenje mržnje među decom. Ta deca se susreću u selu jer je to neminovno, ali tamo ne prave incidente. Ali, kada ovde dođu, onda žele da se sukobljavaju. Učinićemo sve da ne dođe do bilo kakvog incidenta.

Direktorka škole Hajrija Muković nedavno je prijavila policiji jednog člana porodice R., tačnije strica ubice, zbog verbalnog napada na ulici i pretnji što njegova deca prate nastavu onlajn, koji je zbog toga zaradio prekršajnu prijavu.

- S druge strane, porodica M. je zahtevala da damo dozvolu da njihova deca dolaze na nastavu, a R. da uče na daljinu. Nećemo praviti diskriminaciju - jasna je direktorka Muković.

Pre nekoliko dana, sprečen je incident u školi, kada su dva učenika šestog i četiri učenika devetog razreda istovremeno došli u školu kako bi bili ocenjeni na kraju tromesečja.

Prvo su došla dvojica iz porodice R., a onda neprimećeno i M, koji su ušli u školsku biblioteku, gde je obavljano ispitivanje članova porodice R, želeći da ih tuku.

To je sprečio jedan nastavnik, a potom je stigla policija.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track