SUPRUGA ĐUKANOVIĆA NA METI AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE: On nosi satove od MILION evra, Lidija SKUPOCENE torbe i odeću (FOTO)
Foto: Profimedia

SPROVODI SE UPRAVNI POSTUPAK

SUPRUGA ĐUKANOVIĆA NA METI AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE: On nosi satove od MILION evra, Lidija SKUPOCENE torbe i odeću (FOTO)

Crna Gora -

Crnogorska Agencija za sprečavanje korupcije sprovodi postupke protiv deset funkcionera kod kojih je utvrđeno da im se životni stil ne poklapa sa prihodima.

Prema pisanju podgoričkog "Dana" Agencija sprovodi upravni postupak i o tome otkud predsedniku države Milu Đukanoviću skupoceni satovi, koji prema nekim procenama vrede i više od milion evra.

Milo Đukanović, Lidija Đukanović, 12.4.2018.
foto: EPA / Boris Pejovic

Za sada je dokazano da poseduje tri vroglavo skupa sata, koja zajedno vrede 1.376.364 evra.

Prvi među njima je Patek Philippe Sky Moon Tourbillon vredan 1.150.659 eura. Kućište ovog sata od 18-karatnog zlata, prečnika 42,8 mm i visine 16,25 mm, ima zlatni brojčanik, kao i anti-reflektujuće staklo od safira sa prednje i zadnje strane.

Poseduje i Breguet Tourbillon Perpetual Calendar čija cena iznosi 158.371 evra. Kućište sata čini 18-karatno ružičasto zlato, a brojčanik mu je izrađen od 18-karatnog zlata.

Poslednji iz kolekcije, za koji se tvrdi da je u vlasništvu Đukanovića, je Ulysse Nardin Classic Skeleton Tourbillon 18k koji košta 67.334 evra.

Iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavljuju još jedan postupak vezan za porodicu Đukanović – pod lupom će biti supruga predsednika Lidija Đukanović i njen skupoceni stajling.

Agencija za sprečavanje korupcije je do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo.

Blažo Đukanović, Lidija Đukanović, Milo Đukanović, porodica Đukanović, 15 apr 2018
foto: EPA/Boris Pejović

Iz Agencije su, prema pisanju Dana, šturo odgovorili u kojoj je fazi postupak koji je pokrenut u odnosu na predsednika države Mila Đukanovića, a koji se odnosi na njegove satove i da li je ASK kontaktirala s kompanijama koje proizvode satove koji su viđeni na njegovoj ruci kako bi utvrdili njihovu vrednost.

Milo Đukanović, Lidija Đukanović
foto: Profimedia

"Postupak je u toku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nismo u mogućnosti da vam u ovoj fazi ponudimo više informacije. Po okončanju postupka, Agencija za sprečavanje korupcije će odluku učiniti javno dostupnom", kažu u ASK.

Predsednikova supruga Lidija Đukanović često je fotografisana u odevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene.

Poslednji put, Lidija Đukanović je slikana na protestu "Ima nas" ispred Skupštine, gde je, prema pisanju medija koji su analizirali njen stajling i sajtove sa markiranom garderobom, imala stajling, odnosno prsluk i džemper, koji su koštali navodno 4.300 evra.

Prošle godine supruga Đukanovića je na Pariskom mirovnom forumu odabrala skupu odeću - odlučila se haljinu brenda "Valentino", koja košta 3.500 evra.

Prva dama Crne Gore je i nedavno na sebi imala haljinu marke "Emilija Viksted", koja je na pojedinim sajtovima dostizala cenu od oko 3.000 evra.

Ona se u društvu supruga pojavila na kraljevskoj gala večeri u Madridu koju je organizovao princ Filip Šesti.

Lidija Đukanović je, prema pisanju Dana, poznata i kao ljubiteljka skupih torbi, pa se tog puta odlučila za marku "Dior".

Lidija Đukanović
foto: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Slična torba u crnoj boji košta, kako je objavljeno, 4.100 evra.

Lidija Đukanović, nakit, torba
foto: Printscreen

Takođe, često se pojavljuje sa narukvicom koja veoma liči na komad nakita brenda Cartier iz kolekcije "JUSTE UN CLOU".

Verzija takve narukvice sa dijamantima, kako piše na njihovoj internet stranici, košta 22.700 dolara ili 21.000 evra.

Lidija Đukanović, nakit, torba
foto: Printscreen

ASK je upitan da li će se u odnosu na ove okolnosti pokrenuti ispitni postupak zbog nepoklapanja životnog stila i prijavljenih prihoda.

"Agencija za sprečavanje korupcije će, u okviru svojih nadležnosti propisanih zakonom, proveriti vaše navode", uveravaju u ASK.

(Kurir.rs/Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track