DVA TELEFONA MLADOG POŠTARA OTKRIVAJU ISTINU? Misterija ubistva Miloša iz Danilovgrada, još NIJE PREDAT zapisnik nakon obdukcije
Foto: EPA/Boris Pejović, screenshot

nosio sa sobom 15.000 evra

DVA TELEFONA MLADOG POŠTARA OTKRIVAJU ISTINU? Misterija ubistva Miloša iz Danilovgrada, još NIJE PREDAT zapisnik nakon obdukcije

Crna Gora -

Višem državnom tužilaštvu Crne Gore još nije dostavljen zapisnik nakon završene obdukcije tela Miloša Stamatovića, poštara koji je pronađen mrtav u reci, saopštila je državna tužiteljka VDT-a Lepa Medenica.

"U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, kako je javnost već ranije obaveštena, formiran je predmet povodom pronalaska tela muškarca M.S, čije telo je izvučeno iz reke u mestu Botun dana 20.12.2022. godine, te je od strane tužilaštva istog dana data naredba za obdukciju tela. Obdukcioni zapisnik još uvek nije dostavljen tužilaštvu", kazala je Medenica.

Miloš Stamatović
foto: Društvene mreže

Istakla je da je po nalogu tužilaštva izuzet video materijal sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, koji će biti predmet analize.

"Izuzeta su i dva telefona od lica M. S, koji će takođe biti predmet određenih veštačenja. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će doneti odluku u predmetu", navela je portparolka VDT-a.

Da podsetimo, telo dvadesetpetogodišnjaka pronađeno je 20. decembra u Botunu. Njegov nestanak 17. decembra su prijavele kolege iz Pošte Crne Gore, nakon što se nije vratio da razduži smenu.

Stamatović je bio zaposlen u Pošti Crne Gore i u vreme nestanka nosio je sa sobom oko 15.000 evra, koliko je i trebalo da podeli penzionerskih naknada.

Miloš Stamatović
foto: Društvene mreže

Ubrzo nakon nestanka pronađeno je vozilo u kom je mladić prevozio novac. U vozilu je uočeno između 2.000 i 3.000 evra, dok se ostatak novca aktivno traži.

Uočeno je da su ruke na telu mladića vezane sa prednje strane i to je činjenica ili detalj, koji ukazuje na mogućnost da je smrt nastupila nasilno, odnosno da je moguće da je u pitanju ubistvo, što policija proverava.

Tražili ga svuda

Da se Stamatoviću nešto desilo prve su primetile njegove kolege jer se nije vratio da razduži smenu.

- Prijavili su njegovog nestanka i svi su se uključili u akciju pronalaska mladog poštara, pa se tako i apel o njegovom nestanku širio na društvenim mrežama.

Meštani Danilovgrada, odakle je Miloš rodom, pretraživali su teren zajedno sa policijom i spasiocima, koji su angažovali i ronioce i čamce - prenosi crnogorski portal Press.

Danima se tragalo za nestalim, a onda je jedan meštanin koji je učestvovao aktivno u potrazi prvo uočio njegov automobil.

- Ubrzo nakon nestanka pronađeno je vozilo u kom je mladić prevozio novac i to u naselju Botun, nedaleko od korita reke Morače. Urađen je detaljan uviđaj i tada je u vozilu nađeno između 2.000 i 3.00 evra, dok ostatka novca nije bilo - kaže sagovornik portala Press i dodaje da se za preostalim parama traga.

- Meštani su potom u utorak oko 10 sati uočili telo kako pluta po vodi u blizini obale Morače. Izvukli su telo muškarca koji je imao vezane ruke sa prednje strane i o svemu su obavestili policiju. Daljom identifikacijom utvrđeno je da je u pitanju nestali poštar. Telo je prevezeno na obdukciju koja će utvrditi kako i kada je nastupila smrt mladića.

Inspektori rade na slučaju koji se vodi kao sumnjiva smrt, a predmet je formiralo i podgoričko Više tužilaštvo.

- S obzirom na položaj tela i vezivanje ruku sumnja se da je u pitanju nasilna smrt - kaže izvor i dodaje da su naložena brojna veštačenja.

Pregledaju se snimci

- Naloženo je da se skinu snimci sa sigurnosnih kamera kako bi se eventualno rekonstruisalo kretanje žrtve kobnog dana i kako bi se utvrdilo da li ga je neko pratio, koliko dugo, kojim vozilom i slično. Takođe, pronađen automobil, kao i novac, poslati su na veštačenje da bi se utvrdilo da li na njima ima DNK tragova i čijih, kao i otisaka prstiju - objašnjava izvor.

Prema prvim i nezvaničnim informcijama, ne isključuje se ni mogućnost da je Stamatović otet, a zatim mučen i ubijen.

- Način izvršenja ovog krivičnog dela podseća na recept smrti zloglasnih kotorksih klanova. Za sada ima nezvaničnih indicija da je mladić otet, vezan, mučen, ubijen i na kraju bačen u reku - kaže izvor.

Ima nelogičnosti

Istražitelji detaljno proveravaju i sve kontakte Miloša Stamatovića. - Istraga se vodi u nekoliko pravaca, a jedan od njih je i mogućnost da je neko pratio mladića i da je znao da kod sebe ima novac. Opljačkao ga, a zatim ga ubio. S druge strane, nelogično je što ubica nije uzeo svih 15.000 evra koje je poštar nosio - kaže sagovornik i dodaje:

"Inspektori proveravaju i da li je poštar imao problema s nekim i da li je upao u neke prljave poslove. Proverava se s kim se čuo i dopisivao u poslednje vreme, s kim se viđao ili svađao."

(Kurir.rs/Press/Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track