OPOZICIONE PARTIJE U CG DANAS O ZAJEDNIČKOM KANDIDATU: I Đukanović uskoro izlazi s imenom
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

OPOZICIONE PARTIJE U CG DANAS O ZAJEDNIČKOM KANDIDATU: I Đukanović uskoro izlazi s imenom

Crna Gora -

Opozicione partije danas bi trebalo da razgovaraju o mogućnosti da na predsedničkim izborima nastupe sa zajedničkim kandidatom, saznaju "Vijesti".

To je nastavak sastanka koji se očekivao u nedelju, ali je prolongiran jer svi lideri opozicije nisu bili u državi.

Predsednik Crne Gore i šef najveće opozicione stranke DPS-a Milo Đukanović kazao je juče da će se brzo izaći sa imenom kandidata za predsedničke izbore. Rekao je da se o tome da li će on biti stranački ili nadstranački razgovara ne samo unutar DPS-a, nego i opozicione koalicije.

On je rekao da najpre žele da sagledaju sve aspekte, ne samo domaće, nego i regionalne i šire političke scene i nakon toga izađu sa kandidatom za kojeg imaju uverenje da može pobediti na izborima.

”I koji će, uz promenu koja će uslijediti nakon parlamentarnih izbora, doprineti konsolidaciji državne politike i izvršne vlasti”, rekao je Đukanović.

Prema podacima koje su centrali DPS-a dostavili njeni aktivisti navodno je maksimalan broj glasova na koje se može računati 160.000. To nije dovoljno za pobedu u prvom krugu, ukoliko izlaznost bude kao na predsedničkim izborima 2018. godine (340.462 birača), kada su bila 334.462 važeća glasačka listića.

U tom slučaju DPS-u bi nedostajalo oko 10.000 glasova. Đukanović je 2018. osvojio 180.272 glasa.

Komentarišući izjave premijera u tehničkom mandatu i predsjednika GP URA Dritana Abazovića da je važno samo da predsednik Crne Gore ne bude Đukanović, on je rekao da Abazović nije ni prvi ni poslednji koji ima te želje.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track