ANDRIJA MANDIĆ I MILO ĐUKANOVIĆ IDU U DRUGI KRUG: Objavljeni najnoviji rezultati istraživanja CSI
Foto: EPA/Boris Pejović, EPA/Andrzej Lange

predsednički izbori

ANDRIJA MANDIĆ I MILO ĐUKANOVIĆ IDU U DRUGI KRUG: Objavljeni najnoviji rezultati istraživanja CSI

Crna Gora -

Prema najnovijem istraživanju CSI koje su sproveli sa partnerima, u drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori idu Andrija Mandić i Milo Đukanović. Ovo istraživanje je obuhvatilo čak 323.658 građana Crne Gore.

Prema dobijenim rezultatima, Milo Đukanović će u prvom krugu osvojiti 33.8 odsto glasova, dok će Andrija Mandić osvojiti 27,1 odsto, čime će se ova dva kandidata naći u drugom krugu izbora.

Jakov Milatović će osvojiti 16,01 odsto, Aleksa Bečić 12,86 odsto, dok će Draginja Vuksanović Stanković osvojiti 6,42 odsto, navode u saopštenju.

Što se tiče same izlaznosti, iz CSI-a su naveli da se 73,8 odsto građana izjasnilo da će izaći na naredne izbore, dok je 26,2 odsto reklo da neće izaći.

CSI
foto: CSI, Printscreen

Od ukupnog broja građana Crne Gore sa pravom glasa koji su odgovorili da će izaći na izbore, opredeljenih je bilo 190.061 ili 79,57%, dok se kao neopredeljeno izjasnilo njih 48.799 ili 20,43%. Metodološki neopredeljeni nisu razvrstani po predsedničkim kandidatima. Konačno opredeljenje će zavisiti od kampanje predsedničkih kandidata do izbornog dana, kažu iz CSI-a.

Kako su naveli, „radi se o novoj metodologiji telefonskog ispitivanja, koja je po prvi put urađena u regionu, na velikom uzorku ispitanika, od ukupno 323.658 građana Crne Gore“, prenosi Srpska TV.

Ističu da su dosadašnja ispitivanja javnog mnjenja u Crnoj Gori, rađena na tzv. reprezentativnom uzorku od 1.000 ljudi.

„Koliko je taj uzorak reprezentativan govori činjenica da su se sva ta ispitivanja pokazala kao netačna, odnosno bila su rezultat spinova i manipulacija. Zato nema sumnje da je ovo istraživanje, koje je sprovedeno na čak 323.658 građana, tačno i relevantno“, rekli su iz Centra samostalnih istraživača.

Takođe, CSI zajedno sa partnerima izvinio se onim građanima koje su zvali po više puta, ali je to bilo neophodno radi utvrđivanja tačnih činjenica, prenela je Srpska TV.

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track