POHAPŠENI POLICAJCI U CRNOJ GORI NAVODNO SU PLAĆENICI KAVAČKOG KLANA! Jedan od njih među top 5 krijumčara kokaina u Evropi
Foto: Vijesti/Filip Roganović

istoriska akcija

POHAPŠENI POLICAJCI U CRNOJ GORI NAVODNO SU PLAĆENICI KAVAČKOG KLANA! Jedan od njih među top 5 krijumčara kokaina u Evropi

Crna Gora -

PODGORICA - Veće za nacionalnu bezbednost saopštilo je večeras da je hapšenje policajaca istorijsko u Crnoj Gori, jer je razbijena mreža organizovanih kriminalnih grupa koje imaju uporište u Upravi policije.

"Koliko god porazno bilo za društvo da kriminalni klanovi imaju saradnike i logistiku u bezbednosnom sektoru, zaključeno je da je neophodno što pre uhvatiti se u koštac sa kriminalom u svim državnim institucijama, ne samo u Upravi policije, i tu borbu dovesti do kraja, odnosno do procesuiranja svih službenika koji su učestvovali u kriminalnim aktivnostima", navedeno je u saopštenju.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je ranije danas da jedan od uhapšenih važi za jednog od top pet krijumčara kokaina u Evropi. Istakao je da se radi o više tona kokaina i vrednosti koja na crnom tržištu sigurno iznosi više od 100 miliona evra. Nije želeo da saopšti više detalja.

"Ovo je istorijska akcija suzbijanja narko kartela unutar državnih organa, prvenstveno policije, koji se dovode u vezu sa švercom više tona kokaina. Pipci organizovanog krminala u Crnoj Gori ne bi bili ovoliko snažni da ih nema u svim državnim organima... Ali mi smo spremni da tu hobotnicu pogodimo u glavu", rekao je Abazović i dodao da ovo nije kraj akcije.

"Duh je izašao iz boce, ovo je nepovratan proces", kazao je Abazović i dodao "da će ruka pravde prije ili kasnije stići sve koje je pominjao u prethodnom periodu".

Službenik Potražne jedinice policije Goran Stojanović, njegov kolega, suspendovani inspektor u Sektoru za borbu protiv droge Milan Popović i bivši policijski specijalac Vladimir Bajčeta uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su deo kriminalne organizacije.

Spisak osumnjičenih nije konačan, već su izdati nalozi za hapšenje još nekoliko osoba, među kojima su i službenik Sektora za borbu protiv kriminala Ivan Stamatović kao i bivši službenik Sektora obezbeđenje ličnosti Nebojša Bugarin.

List Pobjeda je preneo da je uhapšeni Popović radio kao inspektor za droge u Kotoru i blizak je Ljubu Miloviću za kojim je prošle godine raspisana poternica. Popović i Milović su suspendovani jer su 2018. godine oteli konobara, tukli ga i terali da prizna da krade novac iz lokala u Kotoru čiji je vlasnik Milović.

Bajčeta je bivši telohranitelj Pljevljaka Duška Šarića, brata šefa Darka Šarića koji se terete za šverc kokaina iz Južne Amerike. Stojanović, po pisanju medija, je kum Milovića.

Vijesti su prenele da su lišeni slobode navodno plaćenici kavačkog klana, na čijem je čelu Radoje Zvicer. Glavni dokaz protiv te grupe je kriptovana telefonska Skaj komunikacija, koju je crnogorskim istražiteljima dostavio Evropol.

Kurir.rs/Beta/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track