"JAKOV MILATOVIĆ ZAGOVARA NATO VREDNOSTI KAO I MILO!" Predsednik Slobodne Crne Gore Dajković: Ne treba smetnuti s uma NOVE IZBORE
Foto: Kurir TV, Shutterstock

izbori u crnoj gori

"JAKOV MILATOVIĆ ZAGOVARA NATO VREDNOSTI KAO I MILO!" Predsednik Slobodne Crne Gore Dajković: Ne treba smetnuti s uma NOVE IZBORE

Crna Gora -

Čim su prebrojani glasovi u prvom krugu predsedničkih izbora, ozbiljno su narasle šanse da Crna Gora posle drugog kruga izbora, prvi put u višestranačju dobije predsednika koji nije iz Demokratske partije socijalista.

Kandidat pokreta Evropa sad Jakov Milatović osvojio je oko 29 odsto glasova, a aktuelni predsednik i lider DPS Milo Đukanović oko 35 odsto. Njih dvojica odmeriće snage 2. aprila, a Milatović se već sada proglašava pobednikom, pošto su političke snage koje su 30. avgusta 2020. godine skinule sa vlasti Đukanovićev DPS pozvale svoje glasače da podrže Milovog protivkandidata.

O tome da li će tako i biti, govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Rezultati izbora za mene jesu bili iznenađenje. Najpre, očekivao sam da će gospodin Đukanović imati mnogo manju podršku imajući u vidu da je izgubio sve izborne procese u poslednje tri godine i da se građani neće vraćati u doba cenzure, diktature i građanskih nesloboda koje je forsirao Đukanović - rekao je Dajković i dodao da se nadao boljem rezultatu Andrije Mandića:

- Očekivao sam da će naš kandidat Andrija Mandić imati par procenata više, a Milatović par procenata manje. Primamo k znanju poruke birača i prilagođavamo se novoj političkoj realnosti.

izbori, Crna Gora, Jakov Milatović
foto: BETA/Amir Hamzagić

Smatra da je kod birača prevagnuo ekonomski aspekt, ali i da se u spoljno političkom smislu politika Milatovića suštinski ne razlikuje od politike Mila Đukanovića:

- Birači su poslali ključnu poruku da im više odgovara ekonomska strana politike i nagradili su gospodina Milatovića zbog onog povećanja plate. Srbi u Crnoj Gori treba da budu na velikom oprezu, jer Milatović propagira NATO vrednosti, i vrednosti EU koje je u spoljnopolitičkom smislu propagirao i gospodin Đukanović. Naročito treba imati u vidu da su vanredni parlamentarni izbori za svega dva meseca.

01:42

JAKOV MILATOVIĆ ZAGOVARA NATO VREDNOSTI KAO I MILO! Predsednik Slobodne Crne Gore upozorio Srbe u CG da budu na oprezu

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track