"KUPOVINA GLASOVA JE SITNICA, OVO JE SVE MILO RADIO" Pavićević tvrdi: Nije pitanje volja građana, nego šta Đukanović može kupi
Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

KURIR TV

"KUPOVINA GLASOVA JE SITNICA, OVO JE SVE MILO RADIO" Pavićević tvrdi: Nije pitanje volja građana, nego šta Đukanović može kupi

Crna Gora -

U Crnoj Gori je izbila velika afera – otkriveno je da kandidat DPS Milo Đukanović, koji je izgubio trku za još jedan predsednički mandat, kupovao glasove na minulim izborima.

Naime, sedam članova porodice Hajrović iz Kukulja tvrdi da su predstavnici DPS na biračkom mestu u tom bjelopoljskom selu delili novac za glasanje, a da su prevareni jer im novac nije isplaćen, iako im je obećana naknada za podršku kandidatu te partije.

Postupak je u fazi izviđaja, prikupljaju se potrebna obaveštenja i drugi dokazi. Ovo je jedan od nekoliko izbornih incidenata koji je lokalnom tužilaštvu prijavljen iz Uprave policije.

Milo Đukanović
foto: EPA/Boris Pejović

U toku predizborne kampanje, na društvenim mrežama se pojavio snimak koji navodno otkriva korupciju u vidu kupovine glasova od ljudi koji tvrde da su iz Nemačke.

Na pomenutom snimku se vidi čovek sa suprugom, koji tvrdi da su došli iz Dizeldorfa kako bi glasali za DPS, a zauzvrat će dobiti 250 evra.

Obrazloženje ove teme čuli smo od gosta jutarnjeg programa Kurir televizije je Vladimir Pavićević, direktor Društva za proučavanje politike.

Crna Gora, Izbori, Podgorica, Glasanje
foto: ATA images

- Reći ću vam dve stvari na ovu temu. Prvo, ključna stvar, u Crnoj Gori je proradilo nezavisno Tužilaštvo, a najbolji pokazatelj da ono radi jeste što su u toku procesi protiv bivše predsednice vrhovnog suda, Vesne Medenice, takođe i protiv predsednika privrednog suda, gospodina Jovanića, ali i niza drugih osoba, kako iz pravosuđa, tako iz policijskih struktura koje se dovode u vezu sa korupcijom, kriminalom... Samim tim, kupovina glasova je sitno u odnosu na sve ovo - započeo je Pavićević, pa nastavio:

- Druga stvar je da je zajednički imenitelj svega ovoga upravo Milo. Nema tu nikakve dileme. Svi se sećaju afere 'koverta'. Nju je obelodanio Duško Knežević, a pokazuje kako tadašnji gradonačelnik Podgorice, dakle Milov čovek, a do skoro njegov savetnik, ide u kuću Duška Kneževića, preuzme kovertu sa 100.00 evra i kaže da će se to iskoristiti za kupovinu glasova. Tada su građani Podgorice napravili protest, jer se nije dešavalo ono što je volja građana, nego ono šta Milo može da kupi.

01:15

MILOVA KUPOVINA GLASOVA JE SITNICA, OVO JE SVE RADIO Pavićević o aferi: Nije pitanje volja građana, nego šta Đukanović može kupi

Potom je rekao da je ovo potpuni krah DPS-a, kao i to da je ovo jedno veliko doviđenja Milu Đukanoviću:

- Ovo je potpuni slom DPS-a. Milo je sada uradio ono što je trebalo 2020. godine. Sada je podneo ostavku na mestu šefa DPS-a, a svi znamo da je to uradio nakon poraza 2020. godine, da bi otvorio vrata DPS-a za dve reforme. Jednu, koja bi zahtevala doktriranu transforamciju, a druga dokadrovske reforme, koje bi obezbedilo neko lice u vidu promene, a to bi bar doprinelo da DPS sačuva koalicioni potencijal koji bi možda obezbedio da se učestvuje u budućoj vlasti. Milo je svojim ponašanjem u ove 2-3 godine upropastio sve šanse DPS-a.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track