JAKOV MILATOVIĆ NEGIRA POVEZANOST SA DO KVONOM: Nije finansirao moju predsedničku kampanju
Foto: AP Andreea Alexandru, Printscreen/Youtube

JAKOV MILATOVIĆ NEGIRA POVEZANOST SA DO KVONOM: Nije finansirao moju predsedničku kampanju

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da južnokorejski državljanin Do Kvon nije donirao novac za njegovu predsedničku kampanju, niti na bilo koji način učestvovao u finansiranju.

Milatović je kazao za TV E da su svi finansijski podaci istiniti i dostupni javnosti, kao i donatori njegove kampanje i negirao ličnu ili bilo kakvu drugu povezanost sa Do Kvonom, prenosi RTCG.

Do Kvon je osumnjičen za prevaru vrednu 40 milijardi dolara u svetu kriptovaluta. Nakon što je iz zatvora poslao pismo na niz adresa u državnom vrhu, u završnici kampanje za parlamentarne izbore doveden je u vezu sa Pokretom Evropa sad i liderom Milojkom Spajićem.

Spajić je u prethodnim danima takođe negirao da je primio bilo kakav novac od Kvona za kampanju, što je u svedočenju pred državnim tužilaštvom kazao i sam Kvon.

Optuženi korejski kriminalac Do Kvon tokom saslušanja u u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) 16. juna negirao je da je finansirao političku kampanju predsednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, kazao je u izjavi za medije njegov advokat advokat Goran Rodić.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track