"DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI" Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE
Vladislav Dajković o situaciji u CG, Foto: Kurir TV, EPA Andrzej Lange, Shutterstock, Ilustracija

kurir televizija

"DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI" Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

Crna Gora -

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović navodno je sarađivao s kriminalnim kavačkim klanom Radoja Zvicera, od kojeg je svakog meseca dobijao 300.000 evra na ruke od šverca cigareta.

To pokazuju otkriveni razgovori iz aplikacije Skaj, koju su objavili podgorički mediji.

U njoj se uhapšeni bezbednjak Petar Lazović hvali šefu kavačkog klana oduzimanjem cigareta, pominjući tadašnjeg predsednika države Mila Đukanovića i njegovog savetnika Milana Roćena.

Vladislava Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore uključio se u jutarnjem programu Redakcija.

01:43

DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

Navodi iz medija su ogolili tragiku društva iz vremena vladavine Mila Đukanovića, a Dajković navodi da je najtragičnije sledeće:

- Najtragičnije je što niko nije iznenađen. Svi su to znali. Komentarisali su još "pa malo je uzeo koliko ima na računu". Ono što iznenađuje jeste ćutanje specijalnog državnog tužilaštva i gospodina Vladimira Novovića, koji je hapsio druge ljude ažurno i to na manje značajnim pozicijama. Mislim da se ne nalazimo u slobodnoj Crnoj Gori, nego smo i dalje zarobljeni, a dok god je Milo Đukanović slobodan, Crna Gora ne može biti slobodna zemlja - rekao je Dajković i dodao:

- Ova priča postoji još od devedesetih godina. Đukanović se našao tada sa nekoliko lica na optuženičkoj klupi i od tada datira njegov oreol političkog švercera cigareta. Pazite tužilac je morao još juče da sasluša Đukanovića, i opet ponavaljam Crna Gora je zarobljena, naročito su neslobodne te sudsko tužilačke institucije, imaju dokaze, imaju sve, neka rade svoj posao! Svi znaju da se bavio kriminalom, švercom cigareta, drogom, da je jurio neistomišljenike... - upozorio je Dajković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja